Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu, Kırşehir'de vatandaşlara sesleniyor

        Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir ve Kırıkkale'de vatandaşlara seslendi.

        Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; "Yoksulluğu afişe etmeyeceksiniz. Biz bitireceğiz yoksulluğu. Göreceksiniz bu topraklara baharı getireceğiz. Diğerleri nasıl yaşıyorsa yoksul aileler de aynı şekilde huzur içinde yaşayacak. Köylerde çalışan kadınlar var onlara da sözüm var. Onların da sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Böylece köy hareketlenecek köyde çalışmak cazip hale gelecek. Köylerde sadece öğretmen sadece imam değil, ziraat teknisyeni ve veteriner de olacak.

        "HERKESİN KAZANDIĞI BİR MODELİ İNŞA EDECEĞİZ"

        Burada bölgeyi ayağı kaldırmak zorundayız. Hızlı trenden söz ediliyor. Seçim öncesi geliyorlar söz veriyorlar sonra unutuyorlar. Bay Kemal unutmaz. Biz Orta Anadolu'yu demir yollarıyla güneydeki limanlara Mersin'deki limana bağlayacağız. Herkesin kazandığı bir modeli inşa edeceğiz. Sizin için çalışacağız beşli çeteler için değil.

        REKLAM

        Ücret dengesizliği var kamuda biliyorum. Devlette bir yapı var doktor mühendis mimar benzer maaşlar alırdı eskiden. Onlar için de adaleti sağlayacağız. 3 milyon 600 bin Suriyeli var. Onların can ve mal güvenliklerini sağlayacağız ve en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız. Afganlar da var onları da kendi ülkelerine uğurlayacağız.

        "85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM"

        Bizi kavga ettiriyorlar ama biz kavgaya girmeyeceğiz. Ben doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaşma var 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Çünkü beraber olursak güçlü oluruz adaleti getirirsek mutlu oluruz. Adaletin gelmesinin sonuçlarından birisi de gelir dağılımının hakla bölüşülmesidir. Benim cumhurbaşkanı olmamı istemeyeneler bir beşli çetelerdir bir de uyuşturucu baronlarıdır.

        Kul hakkı yiyenler benden çekiniyorlar ya gelirse diyorlar. Bu milletin alın terinin karşılığını aldın götürdün çaldın ama ben alacağım ve size vereceğim. Sizin hakkınızdır o. En az asgari ücret kadar emekliye bayram ikramiyesi verilmesi gerekir. Benim sözüm söz 15 bin lirayı emekliye bayram ikramiyesi olarak vereceğim. Bağırıyorlar hemen parayı nereden bulacaksın diye. Beşli çetelere para var ama emekliye yok.

        "KUL HAKKI YEMEDİM, YEDİRMEYECEĞİM"

        Dışarıdan canlı hayvan getiriyorlar. Buğdayı bile dışarıdan getiriyorlar. Her şey Türkiye'de üretilecek. Her şey Türkiye'de üretilince daha güzel olacak. Her hafta her gün her saat hesap yapmayacaksınız. Kılıçdaroğlu bunları nasıl yapacak diyorlar. 27 buçuk yıl bu işleri yaptım. Acaba Bay Kemal ile ilgili bir şey bulabilir miyiz diyorlar. Ben kul hakkı yedirmedim ve yedirmeyeceğim. Onlar diyebiliyor mu? Kul hakkı yiyene devlet teslim edilir mi. Devlet akılla yönetilir. Devlet bir kişiye teslim edilmez. Bunu çözeceğiz güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz. "

        KIRIKKALE'DE AÇIKLAMALAR

        Kılıçdaroğlu Kırşehir'in ardından gittiği Kırıkkale'de açıklamalarda bulundu: "Makine Kimya Enstitüsü Kurumu'na gerekli yatırımlar yapılsaydı Kırıkkale Ankara'dan sonra bu bölgede en büyük yatırım yapılan illerden biri olurdu. Kadınları yok sayıyorlar. Size en ağır hakaretleri yaptılar. Hiçbir kadın bu ülkede sahipsiz olmayacak. Her kadının yanında sosyal devlet olacak. Okullarda beslenme çantası sona erecek. Sosyal devlet bütün evlatlarımızın karnını doyuracak.

        Aile destekleri sigortası sayesinde hiçbir ailenin suyu asla kesilmeyecek, doğalgazı elektriği asla kesilmeyecek. Sizden tek isteğim sandığa gidip oy kullanın. Artık bıktık yeter artık. Yiye yiye doymuyorlar. Bunlar şimdi mal varlıklarını dışarıya götürüyorlar.

        "BELDE BELEDİYELERİ İÇİN REFERANDUM YAPACAĞIZ"

        Bay Kemal bunların tamamını biliyor son kuruşuna kadar alıp Türkiye'ye getireceğim. Bu paraları esnafa vereceğim, çiftçiye vereceğim. Benim görevim 85 milyona hizmet etmektir.

        Kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmeyeceğim. Cumhur İttifakı'nın genel başkanları da böyle diyorlar mı niye diyemiyorlar. Kapanan belde belediyeleri var. Bunun için referandum yapacağız. Siz istiyorsanız açacağız istemiyorsanız açmayacağız.

        Şimdi bir de milliyetçiğimi sorguluyorlar. Milliyetçilik kutuplaşma yapmamaktır. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız. Bizim milliyetçiğimiz buranın Kırıkkale'nin entegre savunma sanayi merkezi olmasıdır. 1940'lı yıllarda Türkiye dünyaya uçak ihraç eden ülkelerden biriydi.

        Bize neden terör örgütünün adını söylemiyorsun diyorlar. Girin Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesine aynısını diyoruz. Biz de bölücü terör örgütü diyoruz. 6 oktan biri zaten milliyetçilik, siz kim milliyetçilik kim. Biz milliyetçi değilmişiz, Süleyman Şah Türbesi'ni bizim toprağımızdan kaçırdılar, biz tekrar eski yerine götüreceğiz.

        Hududu yol geçen hanına çevirdiler. Bay Kemal'in size sözü var en geç 2 yıl içinde Suriyelileri ülkelerine uğurlayacağız. Avrupalılarla anlaşma yapmışlar Suriyeliler oraya giderse anında iade ediyorlar. Çözeceğiz hepsini çözeceğiz.

        Dün Ali Yeşildağ diye birisi sosyal medyada malum bunlar saraya çok yakın insanlar, 1 milyar avro götürdüğünü söylüyor. Şimdi bunu yasaklıyorlar niye konuştun diye. Yav yapmaları gereken bu adam yalan söylüyorsa hemen savcılığa bildireceksin doğrusu nedir araştıracaksın. Ama konuşmasın istiyorlar. 418 milyar dolar götürdüler. 418 milyar doların tamamını getireceğim."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ