Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kim Jong-un tarihi görüşmede ABD'ye bu mesajı iletti: Ben öyle bir insan değilim

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in arasındaki tarihi zirvenin ardından Güney Kore Devlet Başkanlığı'ndan iki liderin görüşmesiyle ilgili bir açıklama yapıldı.

        Açıklamada, Kim Jong-un'un MayısKuzey Kore'deki nükleer tesisleri kapatacağı, ABD ve Güney Kore'den uzmanlar ve gazetecileri de ülkeye davet ederek bu konuda şeffaflık sağlayacağı belirtildi. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in ise nükleer tesisleri kapatma ve bunu şeffaf bir şekilde yapma kararından dolayı memnun olduğu bildirildi.

        Kim Jong-un'un Moon ile yaptığı görüşmede, nükleer silahlarla ABD veya Güney Kore'yi hedef almak gibi bir niyetinin olmadığını söylediği ifade edildi. Moon'un sözcüsü Yoon Young-chan'ın açıklamasına göre Kim Jong-un görüşmede, "Birleşik Devletler, tabiatı gereği Kuzey Kore'ye düşmanca yaklaşsa da, görüşmelere başlamadan önce beni ABD'ye veya Güney Kore'ye karşı nükleer silah kullanacak tarzda bir insan olmadığımı bilmeli" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Kim Jong-un, ABD ile karşılıklı güven ortamının sağlanması durumunda Kuzey Kore'nin nükleer silahlara sahip olması için bir nedeni olmayacağını belirtti.

        Kim Jong-un'un görüşmede, "Barış Sarayı'nın salonunda iki farklı saat var. Biri Seul, diğeri Pyongyang zamanını gösteriyor. Bu benim kalbimi ağırlaştırıyor. Önce gelin iki Kore'nin iki farklı saati birleştirelim" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ