Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Krizi tırmandıracak "Ukrayna, Luhansk'a saldırdı" iddiası - Ukrayna Rusya krizi
        1

        Sputnik, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Perşembe günü 02.30'da Luhansk'taki Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu dört bölgeye havan topları ve el bombaları ile saldırdığını duyurdu.

        2

        Reuters'ın haberine göre Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Perşembe günü Ukrayna hükümet güçlerini kendilerine ateş açmakla suçladı.

        3

        Ayrılıkçı grupların iddiasına göre Ukrayna'dan son 24 saat içinde dört bölgeye dört kez ateş açıldı. Olayda ölü veya yaralı olup olmadığı açıklanmadı.

        4
         UKRAYNA'DAN YANIT

        UKRAYNA'DAN YANIT

        Ayrılıkçıların iddiasının ardından Ukrayna da, ayrılıkçı güçlerin bir köye ateş açtığını öne sürdü.

        5
         ZELENSKIY: PROVOKASYONDUR

        ZELENSKIY: PROVOKASYONDUR

        Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise konuya ilişkin açıklamasında "Rus yanlısı güçlerin anaokulunu bombalaması büyük bir provokasyondur" ifadesini kullandı.

        6

        Rusya - Ukrayna gerilimi son sekiz yılda birçok kez meydana gelse de sonuncusu Rusya'nın daha fazla yığılması nedeniyle NATO üyeleri arasında endişe ile takip ediliyor. Rusya destekli ayrılıkçıların bölgede geniş bir bölgeyi kontrol etmesi de endişeleri artırıyor.

        7

        Batı, Moskova'yı olası saldırıya karşı yeni yaptırımlarla tehdit ederken, Rusya NATO'dan Kiev'i üye olarak kabul etmeyeceğine dair garanti istiyor.

        8

        Rusya bu hafta bazı askerlerini geri çekeceğini söylese de Kiev ve ABD bu duruma dair hiçbir kanıt görmediğini ifade etti.

        ABD ayrıca Moskova'nın aslında varlığını artırdığından şüphelenildiğini ve 7.000 kadar asker eklendiğini tahmin ettiklerini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ