Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kudüs Günü etkinliklerinde ABD ve İsrail protesto edildi

        Her yıl Ramazan ayının son cumasında kutlanan 'Kudüs Günü' Ortadoğu'nun çeşitli yerlerinde protestolara sahne oluyor. İlk olarak İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Humeyni 1979 yılında söz konusu günü Kudüs Günü olarak ilan etmişti. Günün İran çıkışlı olması nedeniyle özellikle Şii nüfusun yoğun olduğu bölgelerde düzenlenen etkinliklere daha yoğun ilgi gösteriliyor. Bugün İran'ın dışında en büyük katılımlı etkinliklerden birisi ise Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleşti. İran destekli Şii militanlar Bağdat'ta Filistin Caddesi'nde bir geçiş töreni düzenlendi.

        REKLAM

        DONALD TRUMP'IN TACİZİ VAR

        BARIŞ GÖRÜŞMELERİ PROTESTO EDİLDİ

        950 ŞEHİR VE KASABADA GERÇEKLEŞTİ

        İran'da ise Kudüs Günü sebebiyle cuma namazı öncesi 950 şehir ve kasabada protestolar düzenlendi. Üst düzey hükümet yetkilileri Tehran'daki gösterilere katıldı. Burada bir kounşma yapan İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif "Bazı Arap liderlerin (İsrail Başbakanı) Netanyahu'nun yanında durarakhedeflerine ulaşacağını sanması çok talihsiz" dedi. Tahran'daki gösterilerde de benzer bir şekilde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı. Bunun yanında Suriye'nin başkenti Şam'da da Suriyeliler ve Filistinli mültecilerin katılımıyla etkinlikler düzenlendi.

        16 YAŞINDAKİ ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

        Bugün öğleden önce Kudüs'te yaşanan üzücü hadiseler Kudüs Günü'nün iyice gergin geçmesine yol açtı.İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak için Ayrım Duvarı'nı geçmeye çalışan iki Filistinliye ateş açması sonucu 16 yaşındaki bir çocuk şehit oldu, bir kişi yaralandı.İsrail, Ayrım Duvarı'yla (Utanç Duvarı) çevrili Batı Şeria'dan 40 yaş altı erkeklerinKudüs'e girişini engellerken abluka altındaki yaklaşık 2 milyon nüfuslu Gazze'den de Filistinlilerin kutsal şehre girişine izin vermiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ