Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güler, Yüce Divan'da eski bakanları suçladı

        Enerji Bakanı Hilmi Güler, tanık olarak dinlendiği Yüce Divan’da, eski enerji bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan’ı kamuyu zarara uğratmakla suçladı.

        Yüce Divan’da eski enerji bakanların Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan’ın yargılandığı davaya devam edildi. Davanın bugünkü duruşmasında Enerji Bakanı Hilmi Güler tanık olarak dinlendi. Güler, iki eski bakanı kamuyu zarara uğratmakla suçladı.

        Enerji Bakanı Hilmi Güler, Ersümer ve Çakan döneminde imzalanan doğalgaz kontratları, verilen ek mektuplar ve “al ya da öde” sistemiyle alınan doğalgazın, günümüze kadar gelen bir dizi olumsuz yansıması olduğunu söyledi.

        Yanlış enerji politikalarının, kömür ve su santrallerinin ikinci plana atılmasına neden olduğunu öne süren Güler, bu durumun birbiriyle bağlantılı tüm doğalgaz santrallarine ek bir maddi külfet getirdiğini söyledi.

        GÜLER VE ERSÜMER’DEN KARŞILIKLI SUÇLAMALAR Güler’in eleştirilerine Cumhur Ersümer’den tepki geldi. Hilmi Güler’in tavırlı davrandığını savunan eski bakan Ersümer, “Sayın Güler burada bakan gibi değil kendisinin bakan olmasını sağlayan partinin mensubu gibi konuşmaktadır” dedi. Enerji Bakanı Güler ise Ersümer’in avukatı Bülent Acar’ın sorularına, “Burada tanık değil sanık olarak mı bulunuyorum?” sözleriyle tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ