Kurtulmuş: İsrail bölgeyi ateş çukuruna çevirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in bölgeyi ateş çukuruna çevirdiğini belirterek, "Yeni dönemin belirsizliklerini arttıran bir önemli gelişme olarak da bu çok kutupluluk sürecinde İsrail'in bir yıldır devam eden ve bölgeyi ateş çemberine değil, ateş çukuruna çevirdiği ve bu çok büyük çukurun içine bütün bölge ülkelerini itmeye çalışıyorlar. Delicesine davranışlarıyla, meczup tavırlarıyla siyaset dışı, akıl dışı tavırlarıyla da aslında o açtıkları çukura kendileri de düşmeye aday bir ülke olarak, yönetim olarak duruyorlar" dedi.
ABONE OLTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katılmak için geldiği kentte ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Kurtulmuş, daha sonra Düzce Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen törene geçti. Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, önümüzdeki dönemin en temel özelliklerinden birisinin çok kutupluluk olacağını belirterek, “Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan'dan apar topar çekilmesiyle birlikte o tek kutuplu olduğu empoze edilen sistem de çöktü. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Bu dönemin nasıl gelişeceği, nasıl yeni gelişmelerle dünyanın hangi güç içerisinde hareket edeceğini henüz bugünden bütünüyle bilmemiz, bilebilmemiz mümkün değil. Tabii ki bazı tahminler, bazı öngörülerde bulunuyoruz. Ama şunu çok açık bir şekilde söyleyebiliriz ki önümüzdeki dönemin en temel özelliklerinden birisi çok kutupluluk olacak. Artık dünya ne iki hudutlu ne tek kutuplu bir dünya olmayacak. Çok kutuplu bir dünya olacak. Bu da şu demektir; başta bizim içinde bulunduğumuz coğrafya olmak üzere dünyanın birçok yerinde yeni güç merkezleri, yeni güçlü ülkeler ortaya çıkacak, yeni dengeler ve yeni denklemler oluşacaktır. Size moral vermek için, kendime moral vermek için söylemiyorum. Çok kutuplu yeni dünyanın gelişmeleri içerisinde bu bölgenin büyük ülkelerinden birisi olan Türkiye olacaktır.” diye konuştu.