Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK yurt burs başvuruları 2019 ne zaman? KYK yurt başvuru tarihi belli oldu mu?

        2019 KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Sorusu, öğrenciler tarafından sıkça sorgulanıyor. Burs ve kredili burs başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen öğrenciler KYK'dan gelecek açıklamayı bekliyor. İşte KYK yurt burs başvurularıyla ilgili detaylar haberimizde...

        KYK YURT BURS BAŞVURULARI 2019 NE ZAMAN?

        KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Gözler KYK'dan gelecek açıklamaya çevrildi. Geçtiğimiz seneler göz önünde bulundurulursa burs, kredi ve yurt başvuruları üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerinin tamamlanmasının ardından başlamıştı. 2018 yılında KYK yurt başvuruları 3-10 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Buna göre başvuruların Eylül ayı içerisinde alınması ve KYK sisteminin erişime açılması bekleniyor.

        REKLAM

        KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Bu yüzden, e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

        KİMLER YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

        1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

        REKLAM

        2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

        3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

        4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

        5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

        KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        yurtkur.gsb.gov.tr
        REKLAM

        KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

        - Ön lisans öğrencileri,

        - Lisans öğrencileri,

        - İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler (İntibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.),

        - Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (Hazırlık sınıfında burs verilmez.),

        -ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

        - Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara uygun amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.

        KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz yıl KYK burs ücretlerini müjdelemişti. Erdoğan, "Lisans bölümlerinden okuyan öğrenciler 500 Türk Lirası, Yüksek Lisansta 1.00 Türk Lirası, Doktorada 1,500 Türk Lirası burs-kredi imkanlarından yararlanılacak" açıklamasında bulunmuştu. Yeni yılda KYK burs ücretlerine zam gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ