LG, CES öncesinde AI işlemcili 2024 OLED TV'leri tanıttı
LG, CES 2024'ün önümüzdeki hafta Las Vegas'ta başlamasından sadece birkaç gün önce yeni bir OLED TV serisini duyurdu. LG Signature OLED M4 ve OLED G4 TV'ler, sürpriz bir şekilde, geçen yılki modellerin dört katı performans sunan güncellenmiş bir AI işlemci ile donatıldığını duyurdu
ABONE OLCES 2024 öncesinde duyurulan, yapay zeka destekli bu yeni modelde, Alpha 11 AI işlemci, görüntü ve ses kalitesini artırmak için çalışıyor ve önceki modele kıyasla oyun oynarken görsel performansta yüzde 70'lik bir iyileşme sunulduğu belirtiliyor.
AI (Yapay zeka) çipi, bulanıklığı azaltmak için nesneleri ve arka planları yükseltir ve iddiaya göre "film yapımcılarının amaçladığı ruh halini ve duygusal unsurları en iyi şekilde iletmek" için renkleri analiz eder ve ayarlar. LG ayrıca, anında parlaklık ve kontrasta ince ayar yapan tescilli Dynamic Tone Mapping Pro teknolojisi sayesinde daha "üç boyutlu" bir görüntü vaat ediyor. AI çipinin ayrıca sanal surround sese izin verir ve hatta diyaloğu geliştirmek için vokalleri film müziklerinden ayırdığı belirtiliyor.