Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

EROL AKSOY BİR DÜNYA VATANDAŞIDIR,
CANININ İSTEDİĞİ YERE GİDER...
NASIL MI?

 

ÖNCE GÜNÜN HABERİNİ OKUYALIM:

EROL AKSOY'UN YURT DIŞI ÇIKIŞ TEMİNATI KALDIRILDI

 TMSF ile anlaşarak, mal varlığını geri alan işadamı Erol Aksoy’un, yurt dışı çıkış teminatı İstanbul 8. Ağır ceza mahkemesi tarafından bugün kaldırıldı.

İktisat Bankası sahibi Erol Aksoy, 2001 ekonomik krizi sonrasında zora düşmüş, mal varlığına  2004 yılında TMSF tarafından el konulmuştu. TMSF, daha sonra Erol Aksoy ile bir borç protokolü yaparak, mal varlığını geçtiğimiz kasım ayında geri vermişti.
Yurt dışındaki mal varlığını yönetmek ve yabancı ortaklarla görüşmek için yurt dışına gitmek  isteyen Erol Aksoy, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye  başvurdu. Mahkeme geçtiğimiz aylarda bu yasağı kaldırdı ancak bu karar için 200.000 YTL teminat yatırılmasını istedi. Erol Aksoy, bu teminat isteği kararına, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz etti. Mahkeme  bugünkü duruşmada 200.000 YTL teminat kararını kaldırdı (medyatava)

ŞİMDİ HABERİN ANALİZİNİ YAPALIM:


Batık İktisat Bankası'nın sahibi Erol Aksoy'un 1 milyar dolarlık borcu yurtdışına çıkmasına engel değil, fakat 15000 YTL borcu olan sıradan Türk Vatandaşları yurtdışına çıkamaz.

Erol Aksoy, mahkemeye başvurmuş  "Yasağımı kaldırın" demiş. Mahkeme de "Peki, kaldırıyorum"  demiş. Ama "bari 200.000 YTL teminat yatır" demiş. Gerçi Aksoy'un borcu 1 milyar dolar  civarında ama mahkeme mütevazi bir teminat istemiş. Ama Aksoy ne yapmış, bunu da vermek istememiş. Tekrar başvurmuş mahkemeye. Ve mahkeme bu teminatı da kaldırmış.

Peki Neden? Çünkü Erol Aksoy bir dünya vatandaşı, canının istediği yere gider. O, sıradan bir Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşı değil...

 Erol Aksoy, sıradan bir vatandaş değil çünkü; TMSF'ye batık İktisat Bankası'dan dolayı 1 milyar  dolara yakın borcu var ama o televizyonu CINE5' i geri aldı.

Mesela Turgay Ciner, batık bankacı olmadığı halde satın aldığı ATV ve Sabah'ı TMSF'ye geri  vermek zorunda kaldı. TMSF, alacakları konusunda asla taviz vermiyor. Vermemeli de... Yargı da bu aşamada TMSF'yi haklı bulduğuna göre, mahkeme  nihai kararı verinceye dek bunu tartışmanın anlamı yok. Fakat Erol Aksoy, Ciner gibi sıradan bir yurttaş değil, O bir dünya vatandaşı. Bu nedenle 1 milyar dolar borcu da olsa, o televizyonunun başında oturabiliyor. Bir medya patronu olarak yaşamını sürdürebiliyor.

Örneğin, Erol Aksoy'un yirmide biri kadar bile borcu olmayan Mahmut Ceylan yurtdışına  çıkamıyor. O'na çıkış yasak. Fakat 1 milyar dolar borcu olan Erol Aksoy'a çıkış serbest. 1 milyar dolar borcu olan ve bu borcu nasıl ödeyeceğini kimsenin bilmediği Erol Aksoy'a, medya  patronluğunu yeniden layık gören TMSF'nin de bir bildiği vardır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sıradan vatandaşları, kendilerine 1 milyar dolar borcu olan Erol  Aksoy'un bunu nasıl ödeyeceğini, hangi teminatları verdiğini, hangi güvenceyle yeniden medya patronu olduğunu bilmiyor. Bunların cevabını kimse bilmiyor. TMSF, Erol Aksoy'a bu anlayışı  gösterdiğine göre, bir bildiği vardır.

Anlaşılan Erol Aksoy'un bir dünya vatandaşı olduğunun herkesten çok TMSF farkında...


BİR NECATİ DOĞRU OKURU'NDAN