KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Turgay Ciner

İşadamı Turgay Ciner, 1956 yılı, Artvin'in Hopa ilçesi doğumludur. Enerji, Madencilik, cam ve kimyasallar, medya, denizcilik, hava taşımacılığı, turizm ve sigorta sektörlerinde yatırımları bulunan yönetim kurulu başkanlığını Turgay Ciner'in yaptığı Ciner Grubu, Park Termik, Park Teknik, Park Elektrik, Silopi Elektrik Üretim, Park Toptan Elektrik, Konya Ilgın Elektrik, Eti Soda, Ciner Resources LP, Kazan Soda, Park Cam, Ciner Yayın Holding, Show TV, Habertürk Gazetesi, Habertürk TV, Bloomberg HT, Habertürk Matbaacılık, C Yapım Filmcilik, Ciner Denizcilik, Ciner Gemi, Park Denizcilik, Ciner Hava Taşımacılığı, Havaş Turizm, Larespark Hotel, Denmar Depoculuk, Park Sigorta şirketlerinde yatırımları bulunmaktadır.

Ciner Grubu, girişimci ruhu ile farklı sektörlerde farklı iş alanları yaratmış, ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerini kurmuştur. Temelleri 1978 yılında atılan Ciner Grubu; ana faaliyet konusu olarak madencilik, enerji, cam, kimyasallar, medya, denizcilik, turizm ve diğer ticari sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye’nin büyük Gruplarından biridir.

Ciner Grubu; Türkiye’nin en büyük grubu olmayı ve ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine ve geleceğine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca yurtdışında yaptığı satın almalarla dünya çapında şirketler yaratmayı hedef haline getirmiştir. 2015’in Temmuz ayında Soda Külünde dev bir satın alma gerçekleşmiş olup Ciner Grubu soda külünde dünyanın en büyük üreticisi OCI Resoruces LP’nin yönetim hissesini satın almıştır. Hali hazırda devam eden ve 2017 yılında tamamlanacak yatırımları ile dünya doğal soda külü üretiminin lideri olacaktır. 

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayii Kuruluşu” arasında Ciner Grubu’nun farklı sektörlerdeki çok sayıda şirketi her yıl yer almaktadır. 

Ciner Grubu’nun tepe kuruluşu olarak çalışan Park Holding tüm şirketleri çatısı altında konumlandırmıştır; grubun vizyon ve misyonlarını belirler, stratejik kararlarını verir, ve bünyesindeki şirketlerin ortak çalışmalar yaparak iş geliştirmelerine yardımcı olur. Ciner Grubu’nun faaliyet gösterdiği sektörlerle ilgili derin analizler ve perspektifler sunan Park Holding, konulan hedeflerin nasıl gerçekleştirileceğinin yol haritalarını çizer. Şirketlerinin uygulaması gereken kuralları belirler, ve bu çerçeveye uyumluluğu da denetler. Holding, grup içinde şirketlerin ortak çalışarak iş geliştirme başarılarını artırmalarına yardımcı olur. Ayrıca Park Holding, gerçekleştirilen projelerin gruba getirdiği yararlar kadar ülke ekonomisine katkısı ve istihdam yaratma etkinliğini de gözetir. 

Ciner Grubu’nun vizyonu içinde ifadesini bulan; “50 BİN 50″, yani “50 bin kişilik iş gücüne ulaşılması ile 50 eğitim kurumu inşası ve Milli Eğitim’e devri” hedefi çerçevesinde, sayıları her yıl artan modern eğitim kurumları inşa ettirilerek, Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sunulmaktadır.

Ciner Grubu bugün itibari ile; 
Ciner Enerji ve Madencilik Grubu,
Ciner Cam ve Kimyasallar Grubu,
Ciner Medya Grubu,
Ciner Denizcilik Grubu 

adı altında 4 ana grup ve diğer çeşitli ticari şirketleri ile faaliyetlerini sürdürüyor. 

Turgay Ciner'in Hopa, İstanbul, Bursa, Ankara, Bingöl, Kocaeli, Silopi, Siirt Şirvan, Kahramanmaraş Afşin'de eğitim başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yöresinde çevre, sosyal sorumluluk, restorasyon, güvenli internet, spor ve hizmet içi eğitim kapsamında sosyal projeleri ve toplumsal yatırımları bulunmaktadır.
Şehit çocuklarına TSK ve İçişleri Bakanlığı ile koordineli olarak burs veren Ciner Grubu, Şırnak'ta 400 çocuğa da öğrenim bursu sağlamaktadır.
İnşaa edilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilen 13 ayrı eğitim kurumunda eğitim ve öğrenim gören çocukların hepsinin eğitim ve öğrenim ihtiyaçları Ciner Grubu tarafından karşılanmaktadır.

Ciner Grubu hedef olarak; Türkiye’nin en büyük grubu olmak, Dünya çapında şirketler yaratmak, Dünyada sektöre liderlik eden şirketler kurmak, 50 bin kişilik işgücüne ulaşıp ülkeye 50 eğitim kurumu kazandırarak ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine ve geleceğine katkı sağlamaktır.

Turgay Ciner Haberleri

  • Turgay Ciner ticari deha

    Gündem, 23 Ekim 2006

    Turgay Ciner ticari deha

    Ufuk Güldemir'in Sabah Gazetesi'nin sahibi Turgay Ciner hakkındaki düşünceleri

  • Kasımpaşa'da hazırlıklar sürüyor

    Futbol, 28 Mayıs 2020

    Kasımpaşa'da hazırlıklar sürüyor

    Kasımpaşa, 12 Haziran'da yeniden başlayacak olan Süper Lig için hazırlıklarını sürdürüyor. Paşa'nın dünyaca ünlü Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ligde kalan 8 haftayı değerlendiren tecrübeli futbolcu "En iyi sonuçları almak için takım halinde var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Quaresma, antrenmanları takip eden Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in oğlu Mehmed F. Ciner ile de fotoğraf çektirdi

  • "Paşa'da çok mutluyum"

    Futbol, 28 Mayıs 2020

    "Paşa'da çok mutluyum"

    Kasımpaşa'nın kaptanı Ricardo Quaresma, lacivert-beyazlı kulüpte mutlu olduğunu söyledi. Portekizli yıldız, Süper Lig'de kalan 8 haftaya odaklandıklarını belirterek "En iyi sonuçları almak için takım halinde var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Q7, idmanı takip eden Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in oğlu Mehmed Fatih Ciner ile de fotoğraf çektirdi

    Ciner'den salgınla mücadeleye tam destek

    Gündem, 30 Mart 2020

    Ciner'den salgınla mücadeleye tam destek

    Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, koronavirüs salgınına karşı milli dayanışmaya dikkat çekerek, "Koronavirüs salgını sürecinde, gerek sanayi gerekse medya sektöründeki değerli çalışanlarımızla iş ilişkimizi devam ettireceğimizi; korona salgını gerekçesiyle işçi çıkartmayacağımızı, bu sebeple iş ilişkimizi sonlandırmayacağımızı değerli çalışanlarımıza ve aziz milletimize saygıyla duyuruyoruz" dedi. Ciner açıklamasında "Binlerce değerli çalışanıyla Ciner Grubu, milletimizin ve devletimizin salgına karşı verdiği bu mücadele sürecinin sosyal ve ekonomik cephesine bu kararıyla katkı yapacak olmaktan gurur ve mutluluk duymaktadır" ifadesine de yer verdi.

    İmamoğlu'ndan Kasımpaşa'ya ziyaret

    Futbol, 23 Ekim 2019

    İmamoğlu'ndan Kasımpaşa'ya ziyaret

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Kasımpaşa'yı ziyaret etti. Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ile kulübün Kemerburgaz'daki tesislerini gezen İmamoğlu, "Gurur duyduk. Çok güzel bir tesisiniz var" dedi

  • "Ciner Grubu'na teşekkür ediyorum"

    Enerji, 10 Mart 2013

    "Ciner Grubu'na teşekkür ediyorum"

    Başbakan Erdoğan, Ciner'in dev yatırımı Silopi Termik Santralı’nın açılışını yaptı

  • "2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız"

    Enerji, 10 Mart 2013

    "2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız"

    Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Güneydoğu’nun en büyük yatırımının açılışında konuştu

  • "Mayıs ayına dikkat"

    Futbol, 22 Aralık 2018

    "Mayıs ayına dikkat"

    Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşikaş'ı 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve maç fazlasıyla ikinciliğe yükseldi. Kasımpaşa, ilk yarının en golcü takımı olurken Beşiktaş ise maç fazlasıyla 6. sırada kaldı. Habertürk yazarları Serdar Ali Çelikler ve İbrahim Yıldız, Kasımpaşa - Beşiktaş mücadelesini kaleme aldı. Çelikler, Kasımpaşa'nın iyi yönetilen ve iyi hücum hattına sahip bir kulüp olduğuna vurgu yaparken Mustafa Denizli'ye ayrı parantez açarak "Tam bir 'winner'" ifadelerini kullandı. İbrahim Yıldız da Paşa yönetiminin birkaç yıldır iyi işler yaptığına dikkat çekerken "Kasımpaşa, Başakşehir'le birlikte şampiyonluğun en büyük adayıdır. Mayıs ayına dikkat" yorumunda bulundu

    Twitter avukatlığı rekortmenliğe taşıdı

    İş-Yaşam, 02 Kasım 2018

    Twitter avukatlığı rekortmenliğe taşıdı

    Ciner Holding Başkanı Turgay Ciner, 2017'deki gelirleri üzerinden fazla vergi ödeyenler arasında girerek Türkiye'nin onur listesindeki yerini aldı. Twitter'in Türkiye avukatı Gönenç Gürkaynak bu yıl beyan ettiği kazanç üzerinden 18,3 milyon vergi ile ilk 10'a girdi. Sanatçı Kıvanç Tatlıtuğ listede kendine 93'üncü sıradan yer buldu. Son sıradaki Mehmet Haluk Ündeğer'in manda ve sığır yetiştiriciliği ile rekortmenler arasındaki yerini alması dikkat çekti. Rahim Ak'ın haberi

    İstanbul'da tarihi gün! İşte ilk seferin yapılacağı yer

    İş-Yaşam, 29 Ekim 2018

    İstanbul'da tarihi gün! İşte ilk seferin yapılacağı yer

    Son dakika haberi... İlk fazının açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, 76,5 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı'nın ilk seferi, 31 Ekim günü saat 11.30'da Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ankara uçuşuyla gerçekleştirilecek

  • Bloomberg Küresel İş Forumu politika ve iş dünyasını buluşturdu

    İş-Yaşam, 26 Eylül 2018

    Bloomberg Küresel İş Forumu politika ve iş dünyasını buluşturdu

    ABD'nin New York kentinde düzenlenen Bloomberg Küresel İş Forumu'nda küresel politika ve iş dünyasının önemli isimleri bir araya geldi. Türkiye'den de foruma Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner ve Ciner Medya Grubu Koordinatörü Didem Ciner katıldı

  • Erdoğan: Petrolümüz yok, zekamız var

    İş-Yaşam, 15 Ocak 2018

    Erdoğan: Petrolümüz yok, zekamız var

    Ciner Grubu’nun 1.5 milyar dolar yatırım bedeliyle Türkiye’yi alanında dünyada lider konuma yükselten Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş tesisleri açıldı.

  • Türkiye kazandı

    İş-Yaşam, 15 Ocak 2018

    Türkiye kazandı

    Ciner Grubu’nun 1.5 milyar dolar yatırım bedeliyle Türkiye’yi alanında dünyada lider konuma yükselten Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş tesislerinin açılışı gerçekleşti

    Kenan Tekdağ'ın acı günü

    Gündem, 27 Aralık 2017

    Kenan Tekdağ'ın acı günü

    Ciner Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ’ın ablası Özgül Şahin 63 yaşında vefat etti

    Yavuz Yılmaz'ı devletin zirvesi ve sevenleri uğurladı

    Gündem, 18 Aralık 2017

    Yavuz Yılmaz'ı devletin zirvesi ve sevenleri uğurladı

    Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz bugün son yolculuğuna uğurlandı. Yavuz Yılmaz'ın cenazesi Marmara İlahiyat Camii'ndeki törenin ardından Kanlıca Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı

  • "İftira"dan 8 yıl hapisle yargılanacak

    Gündem, 02 Nisan 2008

    "İftira"dan 8 yıl hapisle yargılanacak

    Dinç Bilgin herkesi kandırdı! Sahte dediği belgeler gerçek çıktı. Hakkında kamu davası açıldı.

  • Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı

    Gündem, 24 Mayıs 2008

    Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı

    Ciner Medya Grubu Başkanı M. Kenan Tekdağ'ın açıklaması:

  • YARGI KARARIYLA TESCİLLENDİ: DİNÇ BİLGİN VE ÖNAY BİLGİN MÜFTERİ!

    Para, 23 Temmuz 2010

    YARGI KARARIYLA TESCİLLENDİ: DİNÇ BİLGİN VE ÖNAY BİLGİN MÜFTERİ!

    İftira suçundan 10’ar ay hapis cezası aldılar!

    Av. Mehmet Kenan Tekdağ'ın açıklaması

    Gündem, 25 Haziran 2007

    Av. Mehmet Kenan Tekdağ'ın açıklaması

    Ciner Grubu Hukuk Başmüşaviri Avukat Kenan Tekdağ'ın açıklaması