Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU(Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Turgutlu ilçesindeki 305 yıllık su galerisi ve çeşmesinin yıllık bakımı imece usulü ile yapıldı.

        Turgutlu'nun Yukarı Bozkır Mahallesi'ndeki 1715 yılında yapılan mahalle çeşmesine su taşıyan tali su galerisi için köylüler seferber oldu. Mahallenin çeşmesine Bozdağ Dağı'nın kuzey yamacı eteklerinden kaynak suyu taşıyan su galerisinin temizliği için mahalleli seferber oldu. Derin ve dik olduğu için erişimin zor olduğu 30 metrelik su galerisine ellerinde kazma kürekleri ile gelen 15 kişilik grup, balçıkları temizledi. 3 asırdır kullanılan su galerisindeki balçığın temizlenmesiyle mahallenin çeşmesine gelen suda artış yaşandı.

        Yukarı Bozkır Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, imece usulü ile tarihi su galerisinin yıllık bakımını yaptıklarını belirtip, "Amacımız mahallemizin değerlerine sahip çıkmak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

        DHA-Genel Türkiye-Manisa / Turgutlu Doğan ÇİZMECİ

        2020-07-22 12:26:00

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler