Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Maradona'nın mirası emin ellerde! Arjantin'in ardından Napoli de şampiyon - Futbol Haberleri
        1

        Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Diego Armando Maradona, 1980'li yıllarda hem dünya futbolunu hem de İtalyan futbolunu belki de sonsuza dek değiştirdi.

        2

        Ülkesi Arjantin'le 1986 Dünya Kupası'nı kazanan efsane isim, 1987 yılında ise mütevazı bir bütçeye sahip olan küçük İtalyan şehri Napoli ile Çizme'de devrim yaptı.

        3

        Son başarılarını Maradona ile yaşayan Arjantin ve Napoli, 2020 yılında vefat eden efsane ismin ruhuna iki büyük hediye birden verdi.

        4

        ARJANTİN 36 YIL SONRA DÜNYA ŞAMPİYONU!

        Maradona'nın vefatından sonra ilk büyük başarı ülkesi Arjantin'den geldi. Arjantin Milli Takımı, Katar 2022 Dünya Kupası'nda Messi önderliğinde şampiyon olup, 36 yıllık hasrete son verirken, Maradona'nın ruhunu da sevindirdi.

        5

        MARADONA'NIN 'TANRI' OLDUĞU NAPOLI, YENİDEN DOĞDU!

        Maradona'nın İtalyan ve dünya futboluna tanıttığı Napoli de efsane ismin ölümünün ardından yeniden tarih yazdı.

        6

        Şehirde 'tanrı' olarak görülen Maradona, 1986-87 ve 1989-90'da Napoli'ye 2 Serie A şampiyonluğu armağan etti.

        7

        Futbolu Maradona ile seven Napoli şehri o tarihten sonra bir daha şampiyonluk yüzü görememişti; ta ki 2023 yılına kadar...

        8

        Napoli, Serie A 2022-2023 sezonunda müthiş bir performansa imza atarak bitime 5 hafta kala tarihinin 3. lig şampiyonluğunu ilan etti.

        9

        Son şampiyonluklarını Maradona ile yaşayan Arjantin ve Napoli'nin, efsane futbolcunun ölümünden sonra peş peşe 3. şampiyonluklarını kazanması ilginç ve anlamlı bir tesadüf olarak kayıtlara geçti.

        10

        Maradona'nın futbola bıraktığı en büyük iki mirası Arjantin Milli Takımı ve Napoli, Maradona'nın yüzünü mezarında güldürerek efsane isme böylece en iyi şekilde teşekkür etti...

        11

        Maradona 1984 yılında Sevilla'dan transfer olduğu Napoli'de kariyerinin en parlak dönemini geçirirken, İtalyan ekibine de tarihinin en büyük başarılarını kazandırdı.

        12

        Maradona önderliğinde Napoli, 1986/87 ve 1989/90 sezonlarında lig şampiyonu oldu. 1987/88 ve 1988/89 sezonlarında ise lig ikincisi oldu.