Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Margot Robbie'den ırkçılık tepkisi - Magazin haberleri
        1

        Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 78'nci Altın Küre Ödülleri, bu yıl az sayıda ünlü yıldızın katılımıyla gerçekleşen bir törenle sahiplerini buldu.

        2

        Etkinlikte sunuculuk yapan oyuncu Margot Robbie, törenden sonra ırkçılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

        30 yaşındaki oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Altın Küre'yi dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği’ne üye uluslarası gazetecilerinden hiçbirinin siyahi olmamasını eleştirdi.

        3

        "ZAMAN DOLDU"

        Robbie, gönderisinde "Gerçek değişim sadece sahnede durup, bunu söylemek değil, aslında yapmaktır. Hollywood Yabancı Basın Derneği'nin sözlerine sadık kalmasını dört gözle bekliyoruz. Zaman doldu" ifadelerini kullandı.

        4

        Avustralyalı oyuncu, daha sonra cinsel taciz mağdurlarını destekleyen Time's Up (Süre Doldu) kuruluşunun bir afişini yayımladı.

        Söz konusu afişte "Hollywood Yabancı Basın Derneği’nin 87 üyesinden biri bile siyahi değil. Süre doldu" ifadesinin yer alması dikkattlerden kaçmadı.

        5

        Törende sunuculuk yapan Tina Fey ve Amy Poehler’in yanı sıra etkinliğe video konferans yöntemiyle bağlanan oyuncu Sacha Baron Cohen de siyahilere yer verilmemesini eleştirdi.

        6

        ABD'de Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, New York Polis Teşkilatı'nın geçen yıl Boston Dynamics'ten satın aldığı ve son günlerde farklı testlerle operasyonlarda kullanmaya başladığı yeni suçla mücadele robot köpeği 'Digidog'un ırkçı olduğunu iddia etti.

        7

        Ocasio-Cortez, polis teşkilatını robot köpeği yalnızca maddi durumu iyi olmayan ve beyaz olmayan topluluklarda test etmek için kullanmakla suçladı.

        Alexandria Ocasio-Cortez, ayrıca 75 bin dolarlık Digidog'a harcanan paranın eğitim ve barınma programlarına tahsis edilmesinin daha yararlı olacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ