Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB 2019 LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Nakiller ne zaman yapılacak?

        LGS tercih sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği okula yerleşemeyen öğrenciler için nakil işlemleri başlayacak. Peki LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Nakil işlemleri ne zaman başlayacak? İşte yanıtı...

        2019 LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        http://www.meb.gov.tr https://e­okul.meb.gov.tr
        REKLAM
        MEB 2019 LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

        2019 LGS NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Tercih sonuçları sonrası istediği okula yerleşemeyen öğrenciler için 29 Temmuz - 02 Ağustos tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları alınacak. 05 Ağustos'ta 1. nakil sonuçları ilan edilecek ardından aynı gün yerleştirmeye esas 2. nakil tercihleri başlayacak ve 08 Ağustos'a kadar sürecek. 10 Ağustos'ta ise 2. nakil sonuçları açıklanacak.

        KİMLER YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

        • Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. (Bu adaylar, hem yerel hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.)
        • Merkezi yerleştirme ile yerleşen öğrenciler yine merkezi yerleştirme için tercihte bulunabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştikleri okulda devam eder.
        • Yerel yerleştirmeyle yerleşen adaylar merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler. Herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde daha önce yerleştirildikleri okuldan kayıtları devam eder.
        Haberi Hazırlayan: BUSE YAKAR
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ