Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Fatih'te türbanlı hiphopcu

        Hiphop müziğine tutkun 18 yaşındaki İnanç Yeniay'ın hikâyesi, türban tartışmalarının iyiden iyiye gündemi meşgul ettiği şu günlerde ilginç bir örnek olarak çıkıyor karşımıza. Türbanlı hiphopcu İnanç, bugüne kadar türban taktığı için değil, hiphop müzik dinlediği için dışlanmış.

        "Tek dostum" dediği hiphop müzik için yıllarca ailesiyle, akrabalarıyla ve hatta hiphop dinleyen diğer insanlarla da ters düşmüş genç kız. "Saç tellerimle değil müziğimle, hayal gücümle ilgilenilsin istiyorum" diyen İnanç, kısa süre önce Zeytinburnu'ndaki TAZ Production hazırlayan bir şirketle anlaşıp albüm çalışması içine girdi. İnanç, bir yandan da üniversiteye hazırlanıyor. Hedefi ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık.

        FİLİSTİN'DE KONSER

        Müzikteki hayalinin Filistin, Afganistan gibi Müslümanların yaşadığı ülkelere yardım konserleri vermek olduğundan bahseden İnanç, sadece oturduğu Fatih'te değil, gittiği hemen her yerde şaşkın ve yadırgayan bakışlara maruz kaldığını anlatıyor. "Müzik benim gizli arkadaşım, sırdaşım oldu. Dostlarım ise kalemim, kâğıdım ve rabbimdi" diye konuşan genç İnanç Yeniay, Türkçe hiphop yapanlar arasında Sagopa Kajmer'i beğendiğini söylüyor.

        Sabah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ