Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Dünyanın ilk ateist kanalı, ateizm, ateist tv, ABD, Amerika, tele-evanjelistler, Amerikan Ateistleri, David Silverman

        Amerikalı Ateistler, Tanrı’ya inanmayanlar için ABD’nin ilk Ateist televizyon kanalını açacak. New Jersey merkezli ‘Amerikalı Ateistler’ adlı grup, “yoğun talep üzerine” başlattıklarını söyledikleri televizyon kanalı projesinin ateistlere, hümanistlere, serbest düşünceli Amerikalıara ve dini inançlarından çıkış yolu arayanlara hitap edeceğini söylüyor.

        ABD’de çok sayıda dini televizyon kanalı olduğunu ve "tele-evangelistler"den noel programlarına çok sayıda dini yayına rastlanan ekranlarda ateistler için yayın yapan bir kanal olmadığını söyleyen grup temsilcileri, hem kendi sahip oldukları arşiv ve imkanları kullanmak hem de Richard Dawkins Vakfı gibi seküler sivil toplum kuruluşları ve ateist oldukları bilinen ünlü YouTube yıldızları ile işbirliği yaparak zengin içerikli bir tv yayını yapma arzusunda olduklarını açıkladı.

        “Amerikan Ateistleri” kuruluşunun başkanı David Silverman, kanalın temmuz ayında ve günde 24 saat yayına geçeceğini duyurdu. Silverman, ilk aşamada ücretsiz izlenebilecek yayınların yaklaşık 7 milyon kişiye erişeceğini tahmin ettiklerini belirtti. David Silverman, günde 24 saat yayın yapan bir radyo kanalının da başlatılabileceğini ifade etti. 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ