Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Twitter Fenomeni Argostroloji Habertürk'e konuştu

        DENİZHAN KOÇDEMİR / HABERTURK.COM (ÖZEL RÖPORTAJ)

        FOTOĞRAF: MESUT TURAN

        Twitter fenomeni deyince akla ilk gelen isimlerden birisi tabii ki de Argostroloji.Yaptığı argo burç yorumlarıyla dikkat çektikten sonra büyük ilgi gören Argo, şahsı ve sosyal medya hakkında önemli açıklamalarda bulundu.İşte karşınızda en keyifli haliyle Argostroloji!

        Eray Efe kimdir?

        Kendisiyle baş başa kalmayı sevip; insanlarla etkileşimi pek sevmeyen aksi bir adam. 24 yaşında ve Konyalıyım. Psikoloji mezunuyum şu an yüksek lisans yapıyorum. Bilgisayarımın başından her yere ulaşmayı seviyorum. Tek hobim at binmek diyebiliriz. Hayallerim çok uçuk kaçık değil. Realist bir adamım. Fazla insanın hep zarar getirdiğini düşünürüm.Mutluyum çok şükür.

        Argostroloji kim peki?

        Argo zıpır! :) Sözünü esirgemez kimseden. Sanırım bu yüzden seviliyor. Bizim insanlarımız tuhaf. Onlar bana yazdıklarında ben onlara cevap vermeyecekmişim gibi düşünüyorlar. Öyle değil! Ben cevap veriyorum.

        Aslında bu genel bir düşünce. Fenomenler ulaşılmaz gibi... Her yazana mı cevap veriyorsun?

        Herkese değil ama sinirimi bozan bir şey olursa aynı şekilde cevap veriyorum. Sonuçta bende insanım ve bir sabrım var. Gerçi bu ara anlayış gösteriyorlar, sanki daha fazla seviliyorum. Ben öyle hissediyorum.

        Argostolojiyle yarattığın karakter Eray’ın özellikleri mi?

        Evet, benim kendi özelliklerim var. Her özelliği olmasa da büyük çoğunluğu benim kendi özelliklerim. Örneğin Eray kıskanç bir adamdır Argo’da öyle.

        Argo eşittir Eray diyebilir miyiz?

        Yok, değildir. Argo biraz daha abartılı biri. Zıt olan çok özelliğimiz var. Mesela Argo parasını konuşmayı çok sever. Zenginim ben! Eray öyle değil, mütevazidir. Yani öyle diyorlar :)

        Çok argo konuştuğun için mi yoksa tamamen sallayarak mı bu ismi yarattın?

        Bir gün evde çok sıkılırken Astrolog bir bayanın yazdıkları önüme düştü. Takip etmeye başladım. Kendi burcuma falan bakıyordum. Çok ilgim olmasa da kendi burcuma inanırım. Her neyse farklı bir twitter hesabım vardı, sanırım 10 kişi falan takip ediyordu. Onun ismini değiştirip burçlarla dalga geçmek amacıyla “Argostroloji” yaptım. Baktığınız zaman burçlar hep “sen mükemmelsin, sen iyisin” vs. tarzında şeyler yazar. Ben bunun tersini yapmak istedim. Biraz küfürbaz olduğum için Argo olsun dedim. Stroloji tamamen kelime oyunu. İyi ki böyle bir isim koymuşum.

        İsim konusunda olmasa da karakterden pişman mısın? Keşke farklı bir karakter olsaydı dedin mi?

        Yok, değilim. Farklı bir karakter olsaydı bu kadar tutmazdı. Daha önceden kimse yapmamıştı böyle bir şey. “Az yiyin lan!” kimse dememiştir. O yüzden sevildim.

        Bu kadar ilgi bekliyor muydun?

        Hayır. Bunu yaparken tamamen eğlenme amaçlı yapmıştım. Zaten fenomen olmak için hesap açıyorsanız o hesap hiçbir zaman fenomen olmaz! Arkadaşlarımızla da konuşuruz bunu. Tamamen kendiliğinden gelişen bir şey. İsteyince olmuyor!

        ARGOSTROLOJİ: SANAT CAMİASININ NE KADAR PİS OLDUĞUNU ANLADIM

        Twitter’dan önce twitter’dan sonra desem?

        Maddi anlamda çok fazla bir değişiklik olmasa da ortada bir fark var. Benim için iyi oldu. Sonra bir sürü üniversite gezdim. Söyleşilere ve sohbetlere katıldım. Çevrem çok genişledi. İyi insanlar, kötü insanlar tanıdım. Sanat camiasının ne kadar pis bir camia olduğunu anladım! Bana en çok zevk veren söyleşilerdi. O kadar insanın karşısında geçip senden bir şeyler beklenilmesi çok güzel bir şey.

        Çıkarcı tipler oluştu mu?

        Olmaz mı abi! “Bir tarafın kalktı” cümlesini çok duymuşumdur ben. Buna karşılık şöyle bir cevabım var. İnsanlar seni kullanamayınca bir tarafın kalktı diyor. Mesela bir sürü kankam oldu! Yahu sokakta görse selam vermez; ama bir anda kanka olduk adamla. Çevrem ciddi anlamda çok değişti!

        Bu kadar mı kötü! Hiç mi güzel yanaşan olmadı?

        Sağolsun senelerdir yazanlar var. Bir zamanlar partiler yapardım. Orada çok tanıştığım arkadaşlar oldu. Samimiyetinden anlıyorum kimin ne olduğunu. İnsanların nasıl bir yaratık olduğunu biliyorum artık.

        Yoruldun mu?

        Çok… Yani insanlar sanmasın ki sadece bilgisayar başında oturup kalkıyorum. Orası çok farkı bir şey. Binlerce insan sana ulaşabiliyor. Düşünsene 10 yaşındaki çocuğun bile senin keyfini kaçıracak bir şey yazması çok kolay. Yorucu ama çekiyoruz artık…

        Hiç bırakmayı düşündün mü?

        Çok estiği olmuştur ama sanmıyorum. Sadece eğlenemiyorsam bırakırım! Tamamen iş odaklı kullanırım. Mesela psikologlukla alakalı kullanabilirim.

        Psikolog okuduğun için insanları daha mı iyi anlıyorsun? Bu yönünü kullandın mı?

        İnsanların ne istediğini biliyorum. Saat kaçta ne istediklerini bile anlamaya başladım!

        Kaç yıldır binlerce insana hitap ediyorsun. Zor değil mi?

        Herkesi memnun etmen imkânsız. Tepki yediğim çok oldu. Fazla takmıyorum; ama hassas konulara dikkat ediyorum. Arkadaşlarla toplandığımızda 5 milyon kişiye ulaşabiliyoruz. Bunu bugün hiçbir gazete yapamıyor. Dikkatli olmamız gerekiyor. Hesabımın çalındığını düşünüyorum şu an… Oradan neler yazabilirler sen düşün.

        Düşünmek bile istemedim! :) Daha önce başına geldi mi?

        Hahaha! Yok gelemez. Denemeye çalışanlar oldu. Çocukluğumdan beri bilgisayarla ilgilendiğim için çalmaları çok zor.

        Hodri meydan! :) Twitter’da fenomen olmak için illa küfür etmek veya argo konuşmak mı lazım?

        Hayır abi! Argo yazmayan birçok insan var benim güldüğüm. Samimi yazmak gerekiyor. Ben artık küfür etmiyorum. Eskiden çok ederdim; ama şimdi çok nadir.

        Durgunluk var gibi sanki ne dersin?

        Durgunluk değil ama sıkılmışlık var. Hayatımı düzene soktum gerek yok.

        Sosyal Medya olmasaydı da şuan ki konumunda olabilir miydin?

        Olurdum. Çalışmayı çok seven bir insan değilim. Mesela ben şu saatte mümkün değil uyanmazdım. Senin için kalktım geldim ona göre! :) Okulda 3 sene psikoloji kulubü başkanlığı yaptım. Organizasyon işlerini yapmayı seviyorum. Sosyal medya sayesinde psikolog tarafımı biraz geri plana atmış olsam da; şu an istersem en kralını yaparım!

        Sosyal medya olmasa da olur yani?

        İnan bana twitter kapandığında içimde sıfır endişe vardı. Hani benim yerimde olan bir başka biri paniğe kapılabilirdi; ama insanlar zaten girip çıkıyor. Kapatmak çözüm değil.

        ARGOSTROLOJİ: HİLAL CEBECİ SOSYAL MEDYANIN İÇİNE ETMİŞTİR!

        Toplum olarak yanlış mı kullanıyoruz?

        Abi Hilal Cebeciyle tanıdık sosyal medyayı nasıl yanlış kullanmayalım! Ne yazık kiEsra-Ceyda Ersoy ve Hilal Cebeci twitter’ın patlamasıdır. Pucca twitter’ı dengelemiştir;ama Hilal Cebeci içine etmiştir!

        Sence nasıl olmalı?

        Eğlenceli bir yer olmalı. Siyaset karıştırılmadan ne istediğimi yazabilmeliyim.

        E partiler yapıyordun… Müzik yeteneğin mi var?

        Müzik yeteneğim yok. Ben 2-3 ayda bir müzik aleti alırım. Sonra biraz takılır bırakırım. Bir teklif geldi o şekilde başladım dj’lik yapmaya.

        ARGOSTROLOJİ: TWİTTER İNEKSE BEN BUNU SAĞARIM!

        Baktığımız zaman neredeyse her fenomen ya kitap çıkarıyor ya da müzikal yönde ilerliyor. Bu konuda ne düşünüyorsun?

        Sosyal medya böyle işler için fırsat oluyor. Twitter inekse ben bunu sağarım! Örneğin reklam twiti attığımız zaman tepki gösteren herkese cevabım bellidir. Sana birisi para karşılığı böyle bir şey yapmanı teklif etse ne yaparsın? Bu kadar basit. Bizi anlamak için bu soruyu cevaplamaları yeter. Benim kitabım vardı silindi! Maalesef geçen gün bilgisayarım kafayı yedi ve silindi.

        Şaka mı bu! Şu an ben bile kötü oldum.

        Yazılır yenisi yapacak bir şey yok. Her şey hazırdı.

        Twitter’da ilk reklam teklifini hatırlıyor musun?

        Kazıklandım! Bana dekont attılar ama yokmuş öyle bir şey. Yatırmamışlar parayı!

        Yok artık! Bunun piyasası var değil mi? Şu şu kadar istiyorsa ben bu kadar isterim diyor musun?

        Yok, genelde onlar benim için yapıyor. Argo şöyle alıyorsa ben öyle alayım! Şaka bir yana büyük piyasası var. Kendimize gazete gözüyle bakıyoruz. Marstan arsa sat diyen bile oldu.

        Hahaha! İlklerden birisi olarak fenomen olmaya çabalayan yeni nesiller hakkında ne düşünüyorsun?

        Fenomenim diye gezen o kadar çok insan var ki. Benim için fenomen Pucca’dır. Hakan Hepcan’dır. Kitleyi sürükleyebilmeniz lazım. 30-50 bin takipçili adamlara fenomen demem. Bunlar kafelere gidip benim şu kadar takipçim var benden hesap alamazsın diyen tipler. O kadar çok şey duydum ki sevmiyorum fenomenim diyip gezen insanları.

        Aslında bu konu çok tartışılır; ama girmeyelim :) Sana göre #FenomenDediğinHT nasıl olmalı peki?

        #FenomenDediğinHTmütevazı olmalı. Kitleyi kendi arkasından sürükleyebilen insan fenomendir.

        Peki hiç takipçin azalmadı mı?

        Azaldı. Fotoğraf değiştirdiğim için. Biraz kişiselleştirmek istedim, insanlar garip fotoğraf değiştirince tribe girdiler herhalde.

        Hadi ya! Korkmadın mı hiç?

        Onlar olsa nolur abi. Onların bana yararı yokmuş demek ki. Boşuna takip ediyorlarmış.

        Eray Efe bundan sonra ne yapacak peki?

        Eray Efe olarak bir ofis açmayı düşünüyorum. Kendi mesleğime yönelmek istiyorum. Sosyal Yardımlaşma konusundaki projeler katılmaya devam edeceğim.

        Argo?

        Argo yazmaya devam edecek. Eğlenmeye devam! :) Kolay kolay kimse durduramaz.

        Vay! Çok teşekkür ederim davetimi kabul edip beni kırmadığın için. Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

        Psikoloji danışmanlık ilk seansı 300 TL hahaha! Şaka bir yana sosyal medyayı çok ciddiye almasınlar. Eğlensinler, yeterince sıkılıyoruz. Salsınlar bizi eğlenelim biraz ya!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ