Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Mehmet Demirkol Beşiktaş Monaco maçı yorumları - Futbol Haberleri
        1

        Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta mücadelesinde Monaco ile Vodafone Park'ta 1-1 berabere kalarak puanını 10'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

        2

        Spor yazarı Mehmet Demirkol, Beşiktaş-Monaco maçını değerlendirdi. Demirkol, Şenol Güneş'in Talisca tercihinden Ricardo Quaresma'nın performansına kadar birçok değerlendirmede bulundu.

        3

        Demirkol'un yorumları şöyle:

        "Talisca'nın 11'de başlamamasının hem taktiksel hem disiplin açıklaması var. Caner ile Talisca'nın kavgası, Şenol hocanın aklından gitmedi. Çok büyük tepki gösterdi ancak basına yansımadı."

        4

        "Talisca'nın varlığı bir anlamda Quaresma'yı rahatlatıyor. Akının yönü, hızlı değiştinde Quaresma, rahat ediyor. Talisca'sız savunma açısından daha kolay tutulabilir bir Beşiktaş var. Hocanın bir bildiği var."

        5

        "Talisca formsuz.' diyemeyiz. Talisca, Şampiyonlar Ligi'nde bayağı bir formda. Bireysel hedefler, takım hedefi ile ulaşınca en iyisidir."

        6

        "Talisca'nın bu sene kontratı bitiyor ve Manchester United ayarında mı, buna bakmak lazım. Ben sahada olmasının daha mantıklı olduğunu söyleyebilirim."

        7

        "Caner Erkin ile ilgili bir sıkıntı var. Bunu Şenol Hoca da reddetmiyor. Caner kadroda olmadığı zaman antrenmanda olmayı çok seven biri değil."

        8

        "Beşiktaş, Quaresma üzerinden bir hücum kurdu ve Şampiyonlar Ligi'nin en flaş takımlarından biri. Şu an grup daha yeni başladı. Böyle bir grup azdır ve her zaman olmaz."

        9

        "Ceza sahasına ne zaman Gökhan, Tolgay, Oğuzhan girdi o zaman pozisyon bulundu. Gol sahanın en iyisi Adriano'nun hatasıyla geldi. İlk yarı boyunca işi çözen adamdı. Çok ciddi işler yaptı."

        10

        "Ricardo Quaresma'nın maçta 3 tane net pozisyonu var. Birinde pas alamadı ve o anda çıldırdı!"

        11

        "Vurabileceği bir pozisyonda soğukkanlılığını koruyamadı. Orada ayarı bozuldu. Bunların olmaması lazım tabi. Şu güzel günde şunları yaşamadan olsa daha güzel olurdu."

        12

        "Quaresma'nın ikinci yarı toplu buluştuğu yer içeri oldu. Bu bir direktifle olmuş, belli yani. Tolgay da çıkana kadar iyiydi."

        13

        "Aslında Şenol Hoca'nın devre arasında çizdiği plan tuttu. Yine de Şenol Güneş'in Talisca tercihini pek doğru bulmuyorum."

        14

        "Bence Talisca eğer sakatlığı yoksa ilk planda sahada olmalıydı. Şenol Güneş sanırım ön alan baskını maçın başında da yapacaklar diye düşündü."

        15

        "Sezon boyunca ligdeki performansı etkili olmuş olabilir. Bütün bunları bir araya koyduğumuzda Oğuzhan ve Tolgay'ı oynatmak daha mantıklı gelmiş olabilir Şenol Güneş'e."

        16

        "Şenol Güneş saha kenarında kendinden geçti. Ligde olsa dudak okumadan ceza alırdı. Artık maçı bıraktık, dudak okuyoruz."

        17

        "Sonuç itibarıyla çok iyi bir nokta bu. Grubun final maçı gibi oynamamak lazımdı sanki. Beşiktaş, kendi planını uyguluyor ve rakibe pek bakmıyor."

        18

        "Bu maçların doğal konsantrasyonu var. Televizyon karşısında olan herkes seni izliyor. İnsanoğlu böyledir yani."

        19

        "Beşiktaş'ın orta sahasında kimin nerede oynadığını anlamadığımız durumlar oldu. Herkes Atiba'ya göre kendini ayarlıyor. Herkes ona göre oynuyor."

        20

        "Fabri geçen sezonun üzerine çok koydu. Pepe, stoper olarak çok iyi. Babel yine devlerin radarına girebilir. Tolgay da çok iyi. Kadro derinliği var ama performans yok."

        21

        "Beşiktaş, 12-13 oyuncu ile gidiyor. Bunu 15 iyi oyuncuyu çıkartınca, Şampiyonlar Ligi'nde farklı yerlere gelinebilir. Burada da ilerleme olursa şubata hayal edeceğimiz şeyler farklı noktaya gelir."

        22

        "Beşiktaş bugün yenilseydi elenme ihtimali ortaya çıkacaktı. Bu korkunç bir ihtimal. Başta bunu final maçına da döndürmemek lazımdı ama geldi."

        23

        "Şampiyonlar Ligi'nin dördüncü maçı gibi oynamak lazımdı. O kadar da güçlü oyunları yok. Penaltı bulundu, pozisyonlar bulundu, bir anda maç 3-4'e gelebilirdi."

        24

        "Beşiktaş, Porto maçına çok daha rahat çıkacaktır. Beşiktaş ilk plana dönecektir. İlk plana da dönecektir. Beşiktaş son şampiyon ve ligde de en büyük şampiyonluk adaylarından. Beşiktaş, pırıl pırıl bir takım."