Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mersin'de 2 yeşil deniz kaplumbağası denize bırakıldı
        1

        Bir süre önce zayıf düştükleri için Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'ne getirilen chelonia mydas cinsi 2 kaplumbağanın bakımları tamamlandı.

        2

        Tedavileri sonrası marka takılan kaplumbağalar, Millet Bahçesi'nin sahil etabında düzenlenen etkinlikte denize bırakıldı.

        3

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce Mersin Valiliği, Doğu Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesinin desteğiyle, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen etkinliğe, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen çocuklar da katıldı.

        4

        Çocuklar, canlıların suyla buluşmasını ilgiyle izledi. Vali Ali Hamza Pehlivan, gazetecilere, Mersin'in deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapan illerin başında geldiğini söyledi.

        5

        Kentteki 5 noktada üreme alanı olduğunu belirten Pehlivan, canlıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çevrenin korunması gerektiğini kaydetti.

        6

        Programa, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Kıratlı ve Havva Sibel Söylemez ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın da katıldı.