Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)MERSİN'de sosyal medya üzerinden kazanılmış görünümlü sahte kupon düzenleyip vatandaşları dolandıran şebekeye yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmayla sosyal medya araçlarını kullanmak suretiyle, oluşturdukları bahis kuponlarını photoshop programı aracılığı ile kazanmış gibi göstererek vatandaşlarla özel mesaj yoluyla görüşüp para talebinde bulunan şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Bu yöntemle İstanbul, Erzincan, Kütahya, Manisa, Zonguldak, Kocaeli, Hatay, Antalya, Sinop, Şırnak, Bursa ve Samsun'da yaşayan 15 kişiyi cep telefonuna havale yoluyla toplam 60 bin TL zarara uğratan kişilerin adreslerine Siber polis ekipleri tarafından eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

        1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 1 şüpheli tutuklandı. 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.DHA-Güvenlik Türkiye-Mersin / Merkez Mustafa ERCAN

        2021-02-25 15:13:11

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler