Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Michael J. Fox: Olduğumdan daha yaşlı hissediyorum - Magazin haberleri
        1

        80'li yıllarda hafızalara kazınan 'Geleceğe Dönüş' serisinde canlandırdığı 'Marty McFly' karakteriyle ünlenen Michael J. Fox, 1991'den beri Parkinson hastalığı ile mücadele ediyor.

        2

        People Dergisi'ne konuşan Fox, 30 yıl boyunca "Her şeyin giderek kötüleştiğini" dile getirdi.

        3

        "DAHA YAŞLI HİSSEDİYORUM"

        61 yaşındaki oyuncu, "Elimi ve omzumu kırdım ardından sağ kolumu ve dirseğimi kırdım. 61 yaşındaydım ama daha yaşlı hissediyorum" diye konuştu. Ünlü isim, ardından huysuz bir adama dönüştüğünü ve insanlarla anlaşamadığını belirtti.

        4

        Fox, "İnsanlara hep 'Bir şey dediğimde cümlenin başında lütfen, cümlenin sonunda ise teşekkürler dediğimi varsayın' diyorum" ifadelerini kullandı.

        5

        "ÖLÜMDEN HİÇ KORKMUYORUM"

        Michael J. Fox, geçtiğimiz yıl hastalığıyla ilgili AARP Dergisi'ne açıklamalarda bulunmuştu. Fox, "Parkinson'dan kurtulup kurtulamayacağımı sorduklarında, ’60 yaşındayım ve bilim zor’ diyorum. Yani hayır. Ben gerçekten mutlu bir adamım. Kafamda hastalıklı bir düşünce yok; ölümden hiç korkmuyorum" demişti.

        6

        "SADECE İYİ ŞEYLER OLMASINI BEKLEYEMEZSİNİZ"

        Fox ayrıca, "Minnettarlık duyacağınız hiçbir şeyiniz olmadığını düşünüyorsanız, etrafınıza bakmaya devam edin. Sadece iyi şeyler olmasını ve ondan sonra bunlar için minnettar olmayı bekleyemezsiniz" diye konuşmuştu.

        7

        29 YAŞINDA TEŞHİS KONULDU

        Dört çocuk babası olan Kanadalı oyuncuya, 1991 yılında 29 yaşındayken Parkinson teşhisi konmuştu. Oyuncu, 2000 yılında halkı bu hastalık konusunda eğitmek ve hastalıkla mücadelede araştırmalara fon sağlamak için Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı’nı kurmuştu.

        8

        PARKİNSON HAKKINDA

        Parkinson hastalığı, beyinde dopamin adı verilen, beyin hücrelerinin birbirleriyle haberleşmesini sağlayan maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıkar. Beyinde dopamini üreten hücreler hareketlerin kontrolünden, uyumundan ve akıcılığından sorumludur.

        Hareketlerde yavaşlık, dinlenme halindeyken titreme, psikiyatrik rahatsızlıklarla kendini belli eden hastalık, çoğunlukla 60 yaş sonrası kişilerde görülür. Ancak genetik nedenlerle 40’lı yaşlarda da rastlanabilir.

        Fotoğraflar: AP, Reuters, Avalon, Mega, Splash News.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ