Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Fatih Özsaray tarafından KOÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğine başvuran ve tedavisi yapılan 22 hastadan alınan patoloji ve gaita örnekleri karşılaştırılarak meme kanseri ile mikrobiyota arasındaki ilişki araştırıldı.

Araştırmaya göre, örneklerin özellikle tümör ve normal meme dokuları arasında belirlenen bazı özelliklerin sayısı açısından önemli farklılıklar gösterdiği tespit edildi.

Özsaray tarafından hazırlanan "Meme Kanseri Tanısı Alan Olgular ve Bağırsak Mikrobiyotası ile İlişkinin Prospektif Değerlendirilmesi" adlı araştırmada, bakterilerin cinsi, familyası ve türü, normal meme ile tümörlü meme dokusu ve dışkı örneklerinden yola çıkılarak analiz edildi.

Araştırmada, bağırsak mikrobiyotasının bozulmasının meme kanserine yol açabileceği belirlendi.

"LİTERATÜRE BÖYLE ÇALIŞMALARLA KATKIMIZ OLACAK"

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, meme kanserine neden olan faktörlerin bir kısmının engellenebilir olduğunu, hastanın yaşlanması, kadın olması, erken adet görmesi, geç menapoza girmesi ve doğum sayıları gibi faktörlerinin ise engellemeyen faktörler arasında yer aldığını söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ