Milyonlarca hayat kurtarabilir! Kanser ve kalp hastalığı aşıları 10 yılın sonunda hazır olacak
Covid-19 pandemisi sırasında mRNA tabanlı Covid aşısı üreten ilaç firması Moderna, kanser, kardiyovasküler hastalıklar, bulaşıcı ve otoimmün hastalıklar ile nadir hastalıkların tedavisinde kullanılacak aşı çalışmalarının muazzam sonuçlar verdiğini duyurdu. Milyonlarca hayat kurtarabileceği belirtilen yeni aşıların 2030 yılına kadar hazır olabileceği kaydedildi
ABONE OLUzmanlar, kanser dahil bir dizi hastalığı tedavi edecek çığır açıcı yeni aşıların 2030 yılına kadar hazır olabileceğini ve milyonlarca hayat kurtarabileceğini söyledi.
The Independent gazetesinde yer alan habere göre, Covid aşısı üreten ilaç firması Moderna, yeni kanser aşılarının muazzam bir umut vaat ettiğini ve yaklaşık 20 yıllık ilerlemeyi 12 ila 18 aya sığdırdığını söyledi.
Moderna'nın baş tıbbi sorumlusu Dr. Paul Burton, aşıların kardiyovasküler ve otoimmün hastalıkları ve her türlü diğer durumu tedavi edebilmesinin umulduğunu söyledi.
Burton, The Guardian'a verdiği demeçte, "Bu aşıya sahip olacağız ve son derece etkili olacak. Milyonlarca olmasa bile yüz binlerce insanın hayatını kurtaracak. Dünyanın dört bir yanından insanlara birden fazla farklı tümör türüne karşı kişiselleştirilmiş kanser aşıları sunabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
mRNA tabanlı bir kanser aşısı, bağışıklık sistemini hastanın vücudunda halihazırda büyümekte olan bir kansere karşı uyaracak ve böylece sağlıklı hücreleri yok etmeden bu kansere saldırıp onu yok edebilecektir.