Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MSB 30 bin 62 personel alımı yapacak! Milli Savunma Bakanlığı 2023 MSB personel alımı alımı ne zaman, başvuruları hangi tarihte başlayacak?
        1

        Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 30 bin 62 personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Subay, astsubay, devlet memuru, işçi gibi farklı branşlarda gerçekleştirilecek olan MSB personel alımı başvuru tarihi, şartları ve kadro-branş dağılımı adayların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 MSB 30 bin 62 personel alımı başvuru tarihi, şartları ve kadro-branş dağılımı hakkında merak edilen detaylar...

        2

        MSB 30 BİN 62 PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

        Milli Savunma Bakanlığı MSB 30 bin 62 personel alımı başvuru tarihine ilişkin henüz resmi bir duyuru yapılmadı. MSB personel alımı başvuru tarihleri, şartları ve kadro-branş dağılımına ilişkin önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılması bekleniyor.

        3

        SUBAY, ASTSUBAY, SÖZLEŞMELİ ER ALIMI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR!

        Bakan Hulusi Akar, nitelikli insan gücünün temini konusunda çalışmalarının devam ettiğini, subay, astsubay, devlet memuru, işçi, askeri öğrenci ve sözleşmeli er alımına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

        4

        MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 30 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK!

        Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, MSB personel alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, “Nitelikli insan gücünün temini konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Subay, astsubay, devlet memuru, işçi, askerî öğrenci ve sözleşmeli er alımına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor. 2 Nisan’da yapılacak askerî öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmaları başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Millî Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde ve ülkemizin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek olduğunun da gençlerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

        5

        MSB PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        Milli Savunma Bakanlığı (MSB) personel alımı başvuru tarihlerine ilişkin resmi açıklama gelmedi. Ancak MSB personel alımı başvrularının 2 Nisan 2023 Pazar günü gerçekleştirilen MSÜ sınavı sonrasında alınmaya başlanması bekleniyor.

        6

        MSB ADAY BELİRLEME SINAV TARİHİ 2023

        Bakan Akar konuyla ilgili açıklamasında şu detaylara yer verdi: "2 Nisan’da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmaları başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek.