Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muhammed Yakut'un eşi ve oğlu gözaltına alınmalarının ardından serbest bırakıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Muhammed Yakut videoları yayınlamaya başladıktan sonra ailesi de polisin teknik takibine alındı. Yakut'un eşi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

        "DİKKAT ÇEKEN PARA TRAFİĞİ SORULDU"

        İddiaya göre; polis takip esnasında Muhammed Yakut’un eşi G.S.’nin, buluştuğu kişilerden 100 ila 200 bin dolar arasında elden para aldığını fark etti.

        Sorguda Muhammed Yakut’un eşi G.S. ve oğlu H.C.‘ye bu dikkat çeken para trafiği soruldu. G.S. ifadesinde, Ankara’da yaptıkları ticari bir işten dolayı alacakları olduğunu iddia etti.

        Ayrıca Muhammed Yakut’un videoları neden çektiği de sorgunun konularından biriydi. HTS kayıtlarına göre ortak sinyal verdikleri zamanlarda bu videolar için birlikte hareket edip etmedikleri de şüphelilere yöneltilen sorular arasındaydı. Uzun süren ifadede Muhammed Yakut’un eşi ve oğlu hiçbir suçlamayı kabul etmedi.

        ANNE VE OĞUL İLE BİRLİKTE TOPLAM 3 KİŞİ SERBEST

        İfadelerinin alınmasının ardından, anne ve oğulla birlikte 1 kişi daha serbest bırakıldı. Diğer 2 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

        REKLAM

        NE OLMUŞTU?

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada suç içerikli video paylaşımları yaptığı gerekçesiyle Muhammed Yakut hakkında soruşturma başlattı.

        Yakut hakkında "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından 6 Mayıs'ta tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkaran savcılık, şüpheli ile ilgili kırmızı bülten çıkardı.

        Soruşturma kapsamında bilgi, belge ve video temin ettiği iddiası üzerine gözaltına alınan gazeteci Can Tanrıyar da "kişisel verileri ele geçirme veya yayma" ve "yağmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takılan Yakut, Türkiye'nin iade talebi dolayısıyla gözaltına alınmıştı. İspanya’dan Türkiye’ye iade süreci devam ediyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ