Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızılay Muş Şubesi tarafından Malazgirt ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
        15 Temmuz Parkı yakınlarına kurulan bağış tırına gelen çok sayıda vatandaş, kan vererek kampanyaya destek oldu. Özellikle Ramazan ayı ve bayramın ardından düzenlenen kampanyaya katılımın yüksek olduğu gözlendi. Kampanyada görevli doktor Kutay Aker, ilçeye yaklaşık 3 aydır gelemediklerini belirterek, "Ramazan ve bayram araya girdi. Bu nedenle kan bağışı organizasyonlarımızda bir ara oluştu. Ancak iki gün boyunca vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık" dedi.
        Kan ihtiyacının sürekli olduğuna dikkat çeken Aker, 1865 yaş arasındaki sağlıklı bireylerin kan bağışında bulunabileceğini ifade ederek, "Kan ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızdan kampanyamıza destek olmalarını bekliyoruz. Sadece 510 dakikalarını ayırarak bir hastaya umut olabilirler. İki gün içerisinde yaklaşık 115 ünite kan bağışı topladık. Unutulmamalıdır ki bir ünite kan, 3 kişinin hayatını kurtarabilir" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler