Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nizip sabunu üreticileri yurtdışından gelecek talebe hazır - İş-Yaşam Haberleri

        NizipBelediye Başkanı Mehmet Sarı, tamamen doğal yöntemlerle zeytinyağı ve zeytin posasından elde edilen pirina yağına, "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenip yaklaşık 2 gün boyunca kaynatılarak hazırlananNizipsabununa Kovid-19'a karşı alınan tedbirler dolayısıyla yoğun talep olduğunu dile getirdi.

        Nizipli sabun üreticilerinin tüm dünyaya sabun ihraç etmeye hazır olduğunu ve üretimlerini aralıksız şekilde sürdürdüğünü anlatan Sarı, şöyle konuştu:

        "Bu noktada yerel yönetimlerimizin büyük bir kısmı hijyen noktasındaNizipsabununu tercih ederek ilçedeki üretim firmalarıyla temas haline geçip ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Sabunumuzun hem doğal hem antibakteriyel olması hem de organik olarak zeytinyağından üretilmesi sağlıklı bir ürün olduğunu göstermektedir.Nizipsabununun en büyük özelliği, içerisinde herhangi bir kimyasal maddenin bulunmaması ve sadece zeytin yağından yapılmış olmasıdır. "

        REKLAM

        Son dönemlerde "ABD'nin Türkiye'den aralarında sabunun da bulunduğu bazı temizlik malzemelerini talep ettiği" yönünde bazı basın yayın kuruluşlarında haberlerin çıktığını anlatan Sarı, şunları kaydetti:

        "Bizler de ABD'nin sabun ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Yetkililer bizlerle temasa geçtiği zaman üreticilerimizle bir araya gelerek özellikle hijyenin ön plana çıkmış olduğu ürünlerimizin üretimini hızlandırabiliriz. Günümüzde doğal bir şekilde üretilmiş olanNizipsabunuyla ABD'nin bu ihtiyacını karşılayarak oradaki insanların virüsle mücadelesineNizipolarak katkıda bulunmak istiyoruz. BizlerNizipolarak bu konuda her zaman hazırız."

        'NUMUNE GÖNDEREBİLİRİZ'

        NizipTicaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt da tamamı organik olan zeytin yağından yapılanNizipsabununun tüm yurtta olduğu gibi artık yurt dışında da talep görmeye başladığını söyledi.

        Özyurt, şöyle devam etti:

        "Bizim bitkisel yollarlaNizipilçesinde üretimini yapmış olduğumuz sabunlar doğal olarak üretiliyor. Yani özellikle koronavirüsle mücadele sürecinde hijyen konusunda etkin rol oynuyor. Bunun en büyük kanıtı, yerel yönetimlerin halkaNizipsabunu dağıtmasıdır. Zeytinyağından yapılanNizipsabununu tüketicilerin gönül rahatlığıyla kullanmasını tavsiye ediyorum. Tescilini ve patentini almış olduğumuzNizipsabununu ABD'ye ve diğer ülkelere 50 firmamızla birlikte sunmaya hazırız. Dileyen ülkelere ilk olarak numune de gönderebiliriz. Biz her türlü talebe karşılık verecek durumdayız."

        GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

        Sabun üreticilerinden Hamza Yalçın da Kovid-19 salgını nedeniyleNizipsabununa yoğun talep olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Son zamanlara gerek yurtiçi gerek yurtdışından talepler arttı. Bizler de gece gündüz çalışarak insanların bu zor gününde yanında yer almaya çalışıyoruz. Bu nedenle gerek ABD gerek diğer ülkelerden gelecek her türlü talebi karşılamaya hazırız."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ