Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı SON DAKİKA Oğuz Güven'e 3 yıl 1 ay hapis cezası

        Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde yayınlan "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" başlıklı haber nedeniyle yargılanan sitenin yayın yönetmeni Oğuz Güven hakkındaki karar açıklandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; Güven, "FETÖ propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, "PKK terör örgütünün açıklamasını yayınlamak" suçundan ise 1 yıl 2 ay 17 gün olmak üzere toplam 3 yıl 1 ay 2 gün hapis cezasına mahkum oldu. 32 gün cezaevinde kalıp tahliye olan Oğuz Güven'in cezası onaylanırsa, yaklaşık 1 yıl 3 ay daha hapis yatacak.

        İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Oğuz Güven ile avukatı katıldı. Duruşmaya karikatürist Musa Kart, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye Gazeteciler Cemiyet Genel Sekreteri Sibel Güneş ile CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da izleyici olarak katıldı.

        Oğuz Güven savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" başlığının bir yanlışlık sonucu verildiğini, 52 saniye sonra bu yanlışlığın kendisi tarafından fark edilmesi sonucu düzeltildiğini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Güven, beraat kararı verilmesini talep etti.

        Avukat Tora Pekin de Yargıtay, Anaya Mahkemesi ve AİHM kararlarından örnekler vererek, suç kastının bulunmadığını, suç unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat kararı verilmesi istedi.

        KARAR ONANIRSA 1 YIL 3 AY HAPİS YATACAK

        Mahkeme heyeti, Oğuz Güven'in, "FETÖ/PDY terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Oğuz Güven hakkında ayrıca, "PKK/KCK terör örgütünün açıklamasını yayınlamak" suçundan da 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi. "Sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları gözönünde bulundurulduğunda yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluşmadığı" gerekçesiyle verilen cezanın 2 yılın altında olmasına rağmen ertelenmesine takdiren yer olmadığına karar verildi.

        32 gün cezaevinde kalıp tahliye olan Oğuz Güven'in cezası onanırsa, yaklaşık 1 yıl 3 ay daha hapis yatacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ