Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bünyesinde barındırdığı 20’nin üzerindeki buzul gölü, endemik bitki ve canlı çeşitliği, zengin flora, fauna ve eşsiz manzarası ile Gümüşhane’nin çatısı olarak nitelendirilen Artabel Gölleri Tabiat Parkı'nda haziran ayının son günlerine gelinmesine rağmen kış mevsiminden kalan dev kar kütleleri hala birçok noktada hüküm sürüyor.

İHA'nın haberine göre Gümüşhane’nin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Zirvesi ve çok sayıda zirveyi bünyesinde barındıran Artabel Gölleri Tabiat Parkında bulunan buzul göllerinin büyük bir kısmı hala buzla kaplı halde bulunurken, alçak kesimlerden yüksek kesimlere doğru açan birçok çiçek hem görüntüsü hem de kokusuyla bölgeye gidenlere huzur veriyor.

Torul ilçesi sınırlarında yer alan ve 1998 yılında tabiat parkı ilan edilen 58 bin 590 dekarlık alana sahip yüksek zirvelerin cenneti olarak nitelendirilen Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na doğa yürüyüşü düzenleyen Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular her yıl olduğu gibi bu yıl da eşsiz güzelliklerin tadını çıkardı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ