Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI – Yerel seçim kazanan belediye başkanları ve parti oy oranları - Seçim sonuçları Habertürk'te
        1

        31 MART YEREL SEÇİMİ SON DURUM NEDİR?

        Haberturk.com’un 31 Mart yerel seçim sonuçları sayfasında kesintisiz, doğru, anlaşılabilir ve güncel olarak seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz. İstanbul’da kim kazandı, Ankara’da kim kazandı, İzmir’de kim kazandı gibi soruların cevaplarının yanı sıra Türkiye’nin diğer tüm illerinde hangi parti ve hangi belediye başkan adayının yarışı önde götürdüğü gibi bilgilere dakikası dakikasına seçim sonuç sayfamızdan erişebilirsiniz. 2024 Yerel Seçim sonuçları aday karşılaştırmaları, parti oy oranı karşılaştırmaları ve 2019 yerel seçim sonuçlarının karşılaştırmaları hem bilgisayarınızda, hem akıllı telefonunuzda, hem de tabletinizde! İşte Habertürk’ün saat 02.00 itibariyle sandıkların yüzde 95.1'inin açıldığı 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları sayfası;

        31 Mart Yerel Seçim Sonuçları Sayfası İçin Tıklayın

        31 Mart İl İl Yerel Seçim Sonuçları Sayfası İçin Tıklayın

        2

        YSK, SEÇİM YASAĞINI KALDIRDI!

        2024 yerel seçiminde oy kullanma işlemi Türkiye genelinde 17.00’da sona erdi ve oy sayım işlemleri başladı. Oy sayımına başlamasının ardından saat 19.20'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu. 31 Mart yerel seçim sonuçları anlık olarak en güncel verilerle anlaşılabilir şekilde haberturk.com’da takip edebilirsiniz. Habertürk seçim sayfasında yerel seçimin genel verileri ile illerde alınan oy oranlarının haricinde Türkiye'nin bölgeleri, partiler ve belediye başkan adaylarının aldıkları oy oranları gibi bir çok bilgiye anlaşılabilir şekilde ulaşabilirsiniz. Öte yandan geçmiş yıllarda yapılan yerel ve genel seçimlerin sonuçlarına da haberturk.com'dan ulaşarak karşılaştırma yapabilirsiniz.

        31 Mart Yerel Seçim Türkiye'nin Bölgeleri Oy Oranları Sayfası İçin Tıklayın

        31 Mart Yerel Seçim Partilerin Oy Oranları Sayfası İçin Tıklayın

        31 Mart Yerel Seçim Belediye Başkan Adaylarının Oy Oranları Sayfası İçin Tıklayın

        Önceki Yerel ve Genel Seçim Sonuçlarını Görmek İçin Tıklayın

        3

        İSTANBUL 31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

        İstanbul’daki yerel seçim sonucu herkes tarafından oldukça merak ediliyor. Türkiye’nin neresinde yaşarsa yaşasın vatandaşlar, İstanbul’daki seçim sonucunu yakından takip ediyor. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki kıyasıya rekabeti Haberturk.com İstanbul seçim sonucu sayfasından dakika dakika takip edebilirsiniz.

        Anadolu Ajansı’nın saat 02.00 itibariyle paylaştığı verilere göre İstanbul’da sandıkların yüzde 95.8'i açıldı.

        Açılan sandıklara göre sonuçlar şöyle;

        Ekrem İmamoğlu: Yüzde 50.90

        Murat Kurum: Yüzde 39.92

        31 Mart İstanbul Yerel Seçim Sonuçları İçin Tıklayın

        Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu?

        4

        ANKARA 31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

        İstanbul’un ardından seçim sonucu en çok merak edilen illerin başında Ankara geliyor. CHP Ankara Belediye Başkan Adayı Mahsur Yavaş ile AK Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok arasında geçecek seçim yarışının galibini 13 bin 275 sandıktan çıkan oylar belirleyecek. Ankara yerel seçim sonucunu en son verilerle, güncel, doğru ve anlaşılır şekilde Habertürk’te takip edebilirsiniz.

        Anadolu Ajansı’nın saat 02.00 itibariyle paylaştığı verilere göre Ankara'da sandıkların yüzde 96.6'sı açıldı.

        Açılan sandıklara göre sonuçlar şöyle;

        Mansur Yavaş: Yüzde 60,00

        Turgut Altınok: Yüzde 37.23

        31 Mart Ankara Yerel Seçim Sonuçları İçin Tıklayın

        Mansur Yavaş mı, Turgut Altınok mu?

        5

        İZMİR 31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

        İstanbul ve Ankara’dan sonra yerel seçim sonucu en çok merak edilen il İzmir. 2004 yılından beri her yerel seçimde İzmir Belediye Başkanlığı yarışını CHP önde tamamladı. CHP, son 20 yıldır İzmir’de sürdürdüğü üstünlüğü Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ile devam ettirmek, AK Parti ise Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile İzmir’de belediye başkanlığını devralmak istiyor. İzmir’de kıyasıya devam edecek seçim yarışını da Habertürk seçim sayfasından dakika dakika takip edebilirsiniz.

        Anadolu Ajansı’nın saat 02.00 itibariyle paylaştığı verilere göre İzmir'de sandıkların yüzde 93.5'i açıldı.

        Açılan sandıklara göre sonuçlar şöyle;

        Cemil Tugay: Yüzde 48.68

        Hamza Dağ: Yüzde 37.03

        31 Mart İzmir Yerel Seçim Sonuçları İçin Tıklayın

        Cemil Tugay mı, Hamza Dağ mı?

        7

        OY VERME İŞLEMİ BAZI İLLERDE 1 SAAT ERKEN BİTTİ

        Yüksek Seçim Kurulu, mevsim şartları nedeniyle güneşin batış saatini dikkate alarak ülkemizin doğu kısmında bulunan 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00’da başlayan oy erme işlemi 16.00’da, bu illerin dışında kalan diğer illerde ise 08.00’da başlayan oy verme işlemi 17.00'da sona erdi ve oylar sayılmaya başlandı. YSK’nın seçim yasağının kalktığını bildirmesiyle birlikte ise tüm illerdeki seçim sonuçları canlı olarak haberturk.com’da takip edilebiliyor.

        30 Büyükşehir'de Son Durum

        Bursa'da Mustafa Bozbey mi önde, Alinur Aktaş mı?

        8

        4 RENK OY PUSULASI TEK ZARFTA

        Büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler "büyükşehir belediye başkanı", “belediye başkanı”, "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti", büyükşehir olmayan normal illerde ise seçmenler "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verdi.

        Büyükşehir belediye başkanlığı için oy pusulası beyaz, il genel meclis üyeliği için oy pusulası turuncu, belediye başkanlığı için oy pusulası mavi, belediye meclis üyeliği için oy pusulası ise sarı renkli oldu. Seçmenler, oylarını kullandıkları tüm pusulaları tek bir zarfa koyarak sandıklara attı.

        9

        2019 YILINDAKİ YEREL SEÇİMDE NE OLMUŞTU?

        2019 yerel seçimde 48 milyon 340 bin 184 seçmen oy kullanmış ve katılım oranı yüzde 84,7 olarak gerçekleşmişti. Bir önceki yerel seçimde AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı, CHP ve İYİ Parti Milet İttifakı adı altında seçime girmişti. Türkiye genelinde Cumhur ittifakı yüzde 51,64, Millet ittifakının ise yüzde 37,57 oy almış, oyların partilere dağılımı ise şu şekilde olmuştu; AK Parti yüzde 38,86, CHP yüzde 27,48, İYİ Parti yüzde 7,17, MHP yüzde 6,55, HDP yüzde 4,15. Yerel seçimde AK Parti 15 büyükşehir, 24 il, 511 ilçede, CHP 10 büyükşehir, 10 il, 181 ilçede, İYİ parti 19 ilçede, MHP 1 büyükşehir, 10 il, 135 ilçede, HDP ise 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçede belediye başkanlığını kazanmıştı.

        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ