Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Ozan Güven: Herkes kısa yoldan meşhur olmak istiyor

        Ozan Güven Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen Beyond24 İstanbul Film Endüstrisi Konferansı'nda öğrencilerle bir araya geldi. Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ve kendi bakış açısından değerlendirdiği konular hakkında da yorum yapan Ozan Güven, üstü kapalı da olsa Yılmaz Erdoğan'ı eleştirdi. Organize İşler filmini diğer oyuncu arkadaşları Cem Yılmaz'ı da yanına alıp geç vizyona sokan ve daha sonra filmi internet ortamına satan Yılmaz Erdoğan'ın bu hareketinin sinemayı olumsuz etkileyip etkilemeyeceği hakkındaki sorulara yanıt verdi. "Kimilerine göre avantaj, kimilerine göre dezavantaj olabilir. İzleyicilerin sinemaya ayağının alışması bakımından da olumsuz etkisi olur" ifadelerini kullanan Ozan Güven, konuyla ilgili şöyle konuştu:

        REKLAM

        "Dünya değişiyor ve sinema adına değişik denemeler yaşanıyor. Bunun biri de ülkemizde yaşandı, bunun sonucunu gelecek zamanda göreceğiz. Vizyondaki değişik platformlara götürmek bir kimilerine göre avantaj, kimilerine göre dezavantaj olur ama izleyicilerin sinemaya gitmeye devam etmesinin, ayağının alışmasının yolu değil diyebiliriz"

        "DAHA İYİSİ VARSA OYNASIN"

        Salonda öğrencilerden gelen "Sürekli Cem Yılmaz'ın filmlerinde oynuyorsunuz" sorusuna da yanıt veren Ozan Güven, "Daha iyisi varsa gelsin o oynasın" şeklinde konuştu. Güven, "Bu böyle gidecek, istemiyorsan izlemezsin. Sevdiğim, bir arada olmaktan hoşlandığım insanlarla çalışıyorum. Okulda da mesela kütüphane kolunu nasıl kurarsınız. Sevdiğin okul arkadaşların ile bir araya gelir kurarsınız. Bizim ki de böyle bir birliktelik, bir arada üretmekten mutluyuz" dedi.

        Genç oyuncu adaylarına kariyer planlamalarında yol göstermek için de yorum yapan Ozan Güven, "Maalesefherkes oyuncu olayım, kısa yoldan meşhur olayım gibi bakıyor ama iş öyle değil. Bir, iki sene meşhur olabilirsiniz ama devamlılığı olmaz. Bugün aynı kanalda günde iki saat bir ağacı ekrana yansıt o ağaç da meşhur olur. Önemli olan sende bu kabiliyet ve başarı var mı, devamlılığın var mı? Olay bu... İşini severek yapmak önemli" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ