Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Pandemiden bu yana ilk kez! 100 Rus turist Kuzey Kore'ye seyahat etti: "Geçmişe bir ışınlanma"
        1

        Dünyanın en kapalı ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore'ye turist olarak girmek de bir hayli zor. Pandeminin ardından uluslararası uçuşların da uzun süre başlamadığı Kuzey Kore'ye yaklaşık 100 Rus vatandaşı geçtiğimiz günlerde gitme şansı buldu.

        2

        "TURİST VİZESİ ÇIKTIĞINDA BUNA GERÇEKTEN İNANAMADIM"

        Pandemiden bu yana ilk uluslararası turist gezisi olduğu düşünülen 100 Rus vatandaşın Kuzey Kore'ye seyahat etmesine izin verildi. CNN International'da yer alan haberde, 100 kişiden biri olan Lena Bychcova, Kuzey Kore turist vizesi çıktığında buna gerçekten inanamadığını söyledi.

        3

        Kuzey Kore'de turizm sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Bireysel yolcuların ülkeye girmesine izin verilmiyor ve gruplara rehberler eşlik ediyor. Turizm geliri büyük ölçüde Kuzey Kore lideri Kim Jong Un yönetimini desteklemek için kullanılıyor.

        4 GÜNLÜK GEZİNİN MALİYETİ 750 DOLAR

        Dört günlük gezinin her ziyaretçiye maliyetinin yaklaşık 750 dolar olduğu belirtildi. Grubun yanında her zaman Rusça konuşan rehberler ve tercümanlar bulundu.

        4

        Bychcova ve grubun geri kalanı, Vladivostok'tan Kuzey Kore'ye ait Air Koryo uçağıyla 9 Şubat'ta Pyongyang'a vardı. Bychcova, gezi konusunda endişeli olduğunu itiraf ederken, merakının galip geldiğini ve çok az turistin keşfetme şansına sahip olduğu bir ülkeyi görme şansını kaçıramayacağını söyledi.

        5

        "BU GEÇMİŞE BİR IŞINLANMA"

        Tura katılan seyahat bloğu yazarı Ilya Voskresensky de benzer şekilde gergin hissettiğini itiraf etti ve içerik yaratıcısı olduğunu söylemek yerine, yarı zamanlı işini, geleneksel yemek satıcılığı işini mesleği olarak gösterdi.

        Voskresensky, CNN'e gezi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere kullandı:

        "Kuzey Kore'ye baktığınızda büyükanneniz ve büyükbabanızın yaşadığı gibi bir olduğunu fark ediyorsunuz. Bu geçmişe bir ışınlanma. Şehirde kesinlikle reklam bulunmuyor. Sergilenen tek şey parti sloganları, bayraklar vb."

        6

        FOTOĞRAF VE VIDEO KONUSUNDA KATI KURALLAR

        Rus turistlere özellikle fotoğraf ve video çekme konusunda uyarılarda bulunuldu.

        Bychcova durumu şöyle açıkladı: "Askeri veya genel olarak üniformalı insanları, inşaat alanlarını veya inşaat halindeki binaları fotoğraflamamamız istendi. Ve fotoğrafların nasıl çekileceği ve genel olarak portrelerin veya liderlerin heykellerinin nasıl ele alınacağına dair kurallar vardı. Eğer liderin fotoğrafının olduğu bir gazete veya derginiz varsa onu portreyi buruşacak şekilde katlayamayacağımız söylendi."

        *Haberin görselleri ShutterStock ve Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ