Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'da Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davada ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten' tutuklanan katil zanlısının kardeşi Mertcan Avcı'nın tahliyesine karar verildi.

        Mertcan Avcı hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ‘canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak'ten ağırlaştırılmış müebbet istemi ile dava açılmıştı.

        İADE KARARI KALDIRILDI

        REKLAM

        Hazırlanan iddianame Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi yeni delilerin iddianamede yer almadığı gerekçesiyle iddianameyi iade etmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamenin iadesine itiraz etti ve dosya Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede gerekli delillerin bulunduğunu belirterek, dosyayı tekrar 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndererek iade kararını kaldırdı.

        TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

        Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, iki dosyanın birleştirilmesine ve yeni bir delil bulunmaması nedeniyle Mertcan Avcı’nın tahliyesine karar verdi. Mahkemenin tahliye kararında, “Sanık Mertcan Avcı’nın üzerine atılı suç yönünden dosyadaki mevcut delil durumu, daha önce mahkememizin aynı delil durumu ile sanığın tutuklanmasına ilişkin taleplerin mahkememizce reddine karar verilmiş olması, dosyada toplanması gereken sanığın etki edebileceği delil bulunmaması dikkate alındığında (itiraz yolu açık olmak üzere) tahliyesine” denildi.

        21 ŞUBAT'TA TUTUKLANMIŞTI

        Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Mertcan Avcı'nın tutuklanması istemiyle savcılığa başvurdu. Mertcan Avcı, 21 Şubat'ta "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçuna iştirakten tutuklandı. iddianamede sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin; "suça doğrudan etki edebilecek nitelikteki delillerin toplanmadan hazırlandığı gerekçesiyle" iadesine karar verildi. Başsavcılığın iade kararına itirazını değerlendiren Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamede gerekli delillerin bulunduğunu belirterek, dosyayı tekrar 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndererek iade kararını kaldırdı....

        21 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLDİ

        Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, iki dosyanın birleştirilmesine ve yeni bir delil bulunmaması nedeniyle Mertcan Avcı’nın tahliyesine karar verdi. Mahkemenin tahliye kararında, sanık Mertcan Avcı'nın üzerine atılı suç yönünden dosyadaki mevcut delil durumu, daha önce mahkemenin dosyasından aynı delil durumu ile sanığın tutuklanmasına ilişkin taleplerin reddine karar verilmiş olması, dosyada toplanması gereken sanığın etki edebileceği delil bulunmaması, hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerine uymuş olması ve kaçma şüphesinin bulunmamasını dikkate alarak, itiraz yolu açık olmak üzere tahliyesine karar verildiği belirtildi...

        "MÜFETTİŞ GÖNDERSİNLER"

        Gültekin ailesi Mertcan Avcı'nın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin "Mertcan Avcı mahkemeye çıkmadan Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye etti. Ben artık Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'den hiçbir adalet beklemiyorum." ifadelerini kullandı. Sıddık Gültekin Muğla'ya müfettiş gönderilmesini, dosyanın incelenmesini talep etti... "Ben artık Muğla'ya gitmek istemiyorum" diyen Gültekin " defalarca reddi hakim istedik, artık kendime hakim olamıyorum. Benim bu dünyada tek istediğim adalet artık başka bir şey istemiyorum." ifadelerini kullandı. "Artık sesimizi duyun" diyerek isyan eden baba Gültekin mahkemeyi boykot ettiğini, bundan sonra mahkemelere katılmayacağını söyledi.

        "BU MAHKEMEDEN ADALET BEKLEMİYORUM"

        Tahliye kararını eleştiren baba Sıddık Gültekin Habertürk'e şöyle konuştu: Muğla 3. Ağır Ceza mahkemesi tahliye ediyor. Kızımı kardeşi ile beraber, babası, annesi, ortaklarıyla beraber, delilleriyle her şey ortada iken diri diri yakıyorlar. Canice katliam yapıyor. Ve mahkeme Mertcan Avcı'yı tahliye ediyor. Ben artık Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bir adalet beklemiyorum. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza sayın Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımın kendisi bizzat 'Ben bunun takipçisi olacağım' demişti. Hiç olmazsa müfettiş göndersinler. Bu dosyayı incelesinler.

        "BUNDAN SONRA HİÇBİR MAHKEMEYE KATILMAYACAĞIM"

        Artık kendime hakim olamıyorum. Bu dünyada tek istediğim bir adalet var. Başka bir şey istemiyorum. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı da ben bu işin takipçisi olacağını söylüyorum. Sayın Adalet Bakanına sesleniyorum, bir müfettiş göndersinler. Biz artık dayanamıyoruz. Bu kızı diri diri yakılan babanın feryadıdır. Türkiye'nin en iyi hukukçulardan bir tanesi bizi savunduğu halde bu işin altından çıkamıyoruz. Savcı tutuklamasını veriyor, mahkemeye çıkarmadan tahliye ediyor. Delilleri ile beraber hepsi ortada. Lütfen sesimizi birileri duysun. Yarın öbür gün bu işin vebalini hiç kimse çekemez. Biz bu mahkemeden adalet beklemiyoruz. Boykot ediyorum bundan sonra hiçbir mahkemeye katılmayacağım. Kardeşi cinayete iştirak etmiş, nasıl tahliye ediliyor?

        "ADALET İSTİYORUZ"

        Acılı anne Şefika Gültekin "benim kızımı diri diri yaktılar bizi ailece bitirdiler biz ölüyüz ben ana olarak adalet istiyorum" diyerek tepki gösterdi...

        Anne Şefika Gültekin ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

        Benim kızımı diri yaktılar, bizi ailece bitirdiler. Biz ölüyüz. Bir ana olarak adalet istiyoruz. Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanımız 'Takipçisi olacağız' demişti. O caniyi serbest bırakmışlar. Bu dünyada adalet yoksa öbür dünyada var. O mahkemeyi de kabul etmiyoruz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ