Cübbeli Ahmet Hoca Fatih Altaylı'ya konuştu
Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü) Teke Tek'te çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Cübbeli Ahmet Hoca, Fatih Altaylı'ya, "Bir televizyon kanalında "17 Ağustos depremine ilişkin söylediklerimden pişmanım, Hüseyin Üzmez kafir değil günahkar olur, İlan ediyorum mehdi 3 yıl içinde çıkmayacak" dedi. Programın süprizi Barby Bebek oldu.
Cübbeli Ahmet Hoca Teke Tek Programının başlamasına 1 saat kala Gazete Habertürk ve Habertürk TV'nin bulunduğu binaya geldi. Ünlü'yü Fatih Altaylı ile Habertürk Gazetesi Yayın Danışmanı Murat Bardakçı karşıladı. Altaylı ve Bardakçı ile bir süre sohbet eden Cübbeli Ahmet Hoca daha sonra yanında getirdiği kendisine ait 39 kitap ve bir Meal-i Şerif'i hediye etti.
NEDEN TEKE TEK?
Fatih Altaylı merak edilen sorulara geçmeden önce Cübbeli Ahmet Hocaya "Teke Tek'i neden tercih ettiniz? Ben gelmeyeceğinizi düşünmüştüm. 'Olur' cevabını alınca şaşırdım. Cübbeli Ahmet Hoca'nın Teke Tek'te ne işi var?" diye sordu. Cübbeli Ahmet Hoca ise ilk soruyu "Efendim bizim de takiplerimiz doğrultusunda, sözünüzde durduğunuz, burada bir mertlik, açıklık, şeffalık var. Bizim de kendimize göre düşünce ve tarzımız var. Buna binaen Allah'a sığınarak, çekineceğimiz bir şey de olmadığından geldik" diye cevapladı.
BARBİE BEBEK SÜRPRİZİ
Programın ilerleyen dakikalarında, "Bu bebek falan değil, karının minyatür hali. İnsanları tahrik edecek oyuncak bebekler yapılıyor" açıklamasıyla tepki çeken Cübbeli Ahmet Hoca, Barbie Bebek sürprizi ile karşılaştı. Fatih Altaylı'nın gösterdiği Barbie Bebek'le ilgili olarak, "Biz bundan tahrik oluyoruz demedik. Bu bebek değil, büyük kadının sembolü. Bu 2 sene önceki açıklama. Bu bebekte tahrik edicilik yok. Bikinilisinden bahsediyoruz. Bu kadar uzun saç bebek saçı değil. Benim demek istediğim çocuklara rol model oması yanlıştır. Bu büyük kadının figürüdür bu bebek değildir, bebek ise caizdir" diye konuştu.
CİNAYETLER PROVOKASYON
Cübbeli Ahmet Hoca, cemaatin önde gelen isimlerinden imam Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu cinayetlerini ise provokatif bir eylem olarak değerlendirdi. Bayram Ali Öztürk'ü bıçaklayarak öldüren saldırganı linç edenlerin ise cemaat değil o kişiyi camiye götürüp cinayeti işleten kişiler olduğunu öne sürdü.