"Diyanet kapatılmalı"
Merve Kavakçı-İslam, Kübra Par'a konuştu: Cemevlerine ibadethane statüsü verilmeli, Ruhban Okulu açılmalı ve devlet din üzerinden elini çekmeli
ABONE OLkubrapar@haberturk.com
https://twitter.com/kubrapc
GEÇEN hafta beş kadın milletvekilinin Meclis'e başörtüsüyle gelmesi, 14 yıl önce yaşanan 'Merve Kavakçı Olayı'nı tekrar gündeme getirdi. Özel hayata müdahale ve kişisel özgürlükler meselesinin alevlendiği şu günlerde, Merve Kavakçı'yı aradım, hem başörtüsü hem de diğer kişisel özgürlükler konusundaki fikirlerini sordum. Din özgürlüğü konusunda Kavakçı net konuştu: "Diyanet kapatılmalı, cemevlerine ibadethane statüsü verilmeli, Ruhban Okulu açılmalı ve devlet din üzerinden elini çekmeli" dedi. Fakat LGBT hakları ve 'kızlı-erkekli öğrenci evleri' konularına girmek istemedi. Şafak Pavey'in tartışma yaratan konuşmasını da değerlendiren Kavakçı kimi noktalarda ona katıldığını söylese de "Pavey'in buyurgan tonunu yanlış buldum" diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta 5 kadın milletvekili Meclis'e başörtüleriyle girebildiler...
Başı örtülü milletvekillerinin Meclis'e hiçbir hukuki düzenleme yapılmadan girmesi bana yapılan hukuki hak gaspının ne kadar büyük boyutta olduğunu tekrar göstermiş oldu. Aynı anayasa, aynı kanunlar ve aynı iç tüzükler ama başörtülü milletvekilleri 14 yıl gecikmeli olarak Meclis'te kabul gördü.