Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "1978 kuşağının sözcüsü olacağım''

        Doç. Dr. Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylül öncesinde Türkiye'de bir çatışma ortamı olduğunu, kendisinin de MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasından Manisa'da idamla yargılandığını belirtti.

        Bu süreçte yaklaşık 6,5 yıl tutuklu kaldığını, daha sonra ise üniversitede öğretim üyeliği ve son olarak da Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İzmir İl Müdürlüğü görevlerinde bulunduğunu anlatan Doç. Dr. Özdağ, şunları söyledi:

        ''Ben 12 Eylül öncesi, o günü yaşayan siyasiler, bürokratlar, askerler, gençlere konuşmayı, tartışmayı ve anlaşmalarını sağlatamadılar. Kanımız deli deli akıyordu. Ben o dönem içerisindeki tüm mağdurların, tüm mazlumların ve tüm masumların sözcülüğünü yapacağım. Parlamentoda 1978 kuşağının sözcüsü olacağım. Ben dün idamla yargılandığım şehirde, bugün milletvekili adayı olarak yaklaşık 30 yıl sonra siyaset sahnesinde yer almış olmayı da kaderin bir cilvesi olarak telakki ediyorum. Aynı zamanda bunu, o günlerin direnişinin, o günlerin sabrının meyvesi olarak telaki ediyorum. Manisa, benim acılarıma annelik yapan bir şehir. Bugün Selçuk Özdağ'ın inançlarının, fikirlerinin yine anneliğini yapan bir şehir olacaktır. Ben inanıyorum ki, Manisalılar bana ve AK Parti'ye sahip çıkacaktır. İnanıyorum ki Manisa'dan 7 milletvekili parlamentoya gideceğiz. Özlediğimiz ve özlenen Manisa'yı hep birlikte inşa edeceğiz. Burada sağcısı ile solcusu ile, Kürdü ile Türkmen'i ile, Sünni'si ile Alevi'si ile bütün Manisa 1 milyon 400 binlik Manisa'ya hizmet etmekten bahtiyarlık duyacağım. İnsanların en güzeli insanlara hizmet edendir, insanlara hizmet etmeyi de şeref kabul ediyorum.''

        RAKİPLERİ İLE KAHVALTIDA BULUŞACAK

        Doç. Dr. Özdağ, Seçim sürecinde, siyasi partilerin ve adayların güzel bir yarışma ortamı içinde olmalarını istediğini ifade ederek, bunu sağlamak üzere diğer partilerin il başkanlıklarını ziyaret ederek, tüm milletvekilleri adaylarını, basın mensuplarıyla birlikte kahvaltıya davet edeceğini kaydetti.

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, bu seçim döneminde Manisa yerine Bursa'dan aday gösterilmesini de değerlendiren Doç. Dr. Özdağ, şöyle konuştu:

        ''Manisa ile özdeşlemiş ve siyasette rol model, idol olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın burada olmaması, belki Manisa'daki vatandaşı üzerek, buruk bir hale bürünmesine yol açabilir. Ama biliniyor ki, Sayın Bülent Arınç'ın gözü, sevgisi, hizmetleri burada. Kendisi fiziken aramızda yok, ama ruhen aramızda. Tüm Manisalılar AK Parti ile daha büyük başarılara imza atarak, Sayın Arınç'ı aratmayacaklardır.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ