Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ekonomi TÜGİAD: Türkiye işsizlik oranı ABD’den daha düşük

        TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, işsizlik oranlarındaki gerilemeyi olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek, “Türkiye’nin mayıs ayındaki işsizlik oranı ABD’deki işsizlik oranının dahi altında’’ dedi.

        TÜGİAT Başkanı Barış Aydın, Türkiye’de işsizlik oranlarının uzun süredir yüzde 10’un altında seyrettiğini belirterek, “Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde işsizlik oranları artarken, Türkiye’nin mayıs ayındaki işsizlik oranı yüzde 8,2’e geriledi. Bu oran ABD’deki işsizlik oranının dahi altında’’ dedi. AB ülkelerinde işsizlik oranının yüzde 11’in üzerinde seyrettiğini kaydeden Aydın, “Dünyada yaşanan ekonomik krizler ve piyasa durgunluğuna karşın ekonomisi büyüyen, ihracatı artan, cari açığı azalmaya başlayan Türkiye, şimdi de istihdam artışında önemli bir başarıyı yakalamıştır’’ ifadelerini kullandı.

        İşsizlik oranının düşmesine en büyük katkıyı hizmet sektöründeki istihdam artışının sağladığını belirten Aydın, sektörün 703 bin kişiye iş fırsatı sağladığını ifade etti. Aydın, “Geçen yıl yüzde 8.5 büyüyen ekonomi, ekonomi yönetiminin cari açığı azaltmak için aldığı tedbirlerle bu yıl yüzde 8.5’in altına inecektir. Böyle bir tablo karşısında işsizliğin azalması, son derece önemsenmesi gereken çok anlamlı bir gelişmedir’’ diye konuştu.

        GAZETE HABERTURK - HT ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ