Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "Niye Öcalan, Demirtaş veya Baydemir ölüm orucuna başlamıyor?"

        AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, cezaevlerindeki PKK'lı teröristlerin ölüm oruçları ile Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmasının hedeflendiğini ifade ederek, "İç ve dış kamuoyunda yankı uyandırma gayreti içerisindeler" dedi. Bu tezgâhın çok iyi okunması gerektiğini vurgulayan Tayyar, "Eğer maksatları gerçekten tecrit iddiasının bertaraf edilmesi, ana dilde eğitim ise PKK'nın üst düzey yetkililerinin de ölüm orucuna başlaması gerekir. Ölüm orucuna başlanacaksa, İmralı'dan başlamalı" dedi.

        Şamil Tayyar, gündeme ilişkin soruları Cihan Haber Ajansı'na cevapladı. Milletveki Şamil Tayyar, cezaevlerindeki ölüm oruçlarından, terörle mücadelede atılan adımlara, Suriye meselesinden, yerel seçimlerde bazı bakanların büyükşehirlere aday olacağı söylentilerine ve yeni yerel yönetim kanunu hakkında birçok konuyu değerlendirdi. Ölüm oruçları ile Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmasının hedeflendiğini ifade eden Tayyar, bu fikirden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Tayyar, “PKK kış ayına girerken hem eylem yapabilme kabiliyetinin sınırlandığı, hem ağır kayıplar verdiği bir dönemde yeni bir taktikle hem hükümeti köşeye sıkıştırmayı planlıyor, hem de iç ve dış kamuoyunda yankı uyandırma gayreti içerisinde. Bu çerçevede 53 cezaevinde 615 PKK’lı ölüm orucuna başladı. Ölüm oruçları tartışılıyor ve bunların bir an önce sonlandırılması gerekir." dedi.

        Cezaevlerinde bulunan PKK'lı hükümlülerin Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve anadil üzerindeki baskıların kaldırılması istemi başlatılan ölüm orucunun bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirten Şamil Tayyar, bu tezgâhın çok iyi okunması gerektiğini vurguladı. Maksatlarının gerçekten tecrit iddiasının bertaraf edilmesi, ana dilde eğitim ise PKK'nın üst düzey yetkililerinin de ölüm orucuna başlaması gerektiğini ifade eden Tayyar, bu sayede kamuoyunda da daha fazla yankı uyandırabileceklerini söyledi.

        Tayyar, "615 PKK'lıyı değil, sadece Abdullah Öcalan İmralı'da ölüm orucuna başlasa daha fazla yankı uyandırırlar. Kamuoyu da bunu merak ediyor, niye Abdullah Öcalan, Selahattin Demirtaş veya Osman Baydemir gibi PKK ve BDP hareketinin öncü isimleri, lider kadroları ölüm orucuna başlamıyorlar. Ben inanıyorum ki Abdullah Öcalan ölüm orucuna başlasa kamuoyunda daha fazla ses getirir." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ