Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Popüler cilt maskelerine aldanmayın! Yüzünüzden uzak tutmanız gereken 6 şey
        1

        SİRKE

        Sirke asit özellikleri nedeniyle cildi tahriş edebilir veya yakabilir. Hatta baz ciltlerde ize, lekelenmeye yol açabilir.

        2

        DİŞ MACUNU

        Diş macunu, her türlü siyah nokta ve sivilceyi tedavi etmek için sosyal medyada oldukça popülerdir. Ancak yüze diş macunu kullanmak yanıklara ve hatta enfeksiyonlara neden olabilir. Dahası, cildi tahriş edebilen ve yüzde kızarıklık yaratabilen güçlü içeriklere sahiptir.

        3

        LİMON

        İçinde bolca C vitamini barındıran limon, vücudumuz için sağlıklı olsa da cilde sürülmemelidir. Birçok maskede kendine yer bulsa da içindeki yoğun sitrik asit nedeniyle cildinizi yakabilir veya tahriş edebilirsiniz.

        4

        SABUN

        Sabunlar, yüzdeki kiri temizlese de bu süreçte cildi nemli tutan doğal yağları da temizler. Geriye kuru, pürüzlü ve hatta kaşınan bir yüz kalır.

        5

        KABARTMA TOZU

        Kabartma tozu oldukça alkalidir ve yüzünüzde kullanmak cildinizin pH dengesini bozarak cildin kurumasına neden olabilir. Cildin doğal pH dengesi, koruyucu bir bariyer görevi görür ve cildi bakterilerden korur. Eğer bu dengeyi bozarsanız sivilcelenme yaşayabilirsiniz.

        6

        SICAK SU

        Saçları yıkamak için sıcak su kullanılmaması gerektiği gibi yüzünüz için de önerilmez. Sıcak suyun doğrudan yüzünüze uygulanması, cildinizdeki nemi azaltacak, kuru ve mat hale getirecektir. Ayrıca sıcak su, hassas ciltli insanlarda yanıklara neden olabilir.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ