Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da grupları belirlendi. Sarı-lacivertliler Eintracht Frankfurt, Olympiakos ve Antwerp'le eşleşirken Galatasaray ise Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova'yla aynı gruba düştü. Temsilcilerimizin rakiplerini mercek altına aldık...

        EINTRACHT FRANKFURT

        Almanya'nın Frankfurt şehrinde 122 yıl önce kurulan Eintracht Frankfurt, 2018-19'da yarı final oynadığı organizasyona bir sezonluk aranın ardından geri döndü. Geçen sezon Bundesliga'yı 34 maçta aldıkları 16 galibiyet ve 12 beraberlikle beşinci sırada tamamladılar. Teknik direktörleri Adi Hütter'i, Borussia Mönchengladbach'a kaptıran Frankfurt ekibi yeni sezona ise 46 yaşındaki Avusturyalı Oliver Glasner yönetiminde hazırlandı. Bu sezon oynadıkları üç maçta da resmi galibiyet alamayan Frankfurt, Almanya DFB Kupası'na da veda etti.

        Kalesini Kevin Trapp'ın koruduğu Frankfurt bu yaz River Plate'ten Rafael Borre'yi transfer ederek dikkat çekti. Alman ekibi ayrıca Bröndby'nin genç yeteneği Jesper Lindström için de Danimarka ekibine 7 milyon Euro ödedi. 1970'ler ve 80'lerde hem ligde hem de Avrupa'da ses getiren ekiplerden olan Eintracht, 1979-80'de o dönemki adıyla UEFA Kupası'nı kazanmıştı. Maçlarını 52 bin kapasiteli Commerzbank Arena'da oynayan Frankfurt ekibi Fenerbahçe'yle 2006-07 sezonunda bir kez karşılaşmıştı.

        REKLAM

        OLYMPIAKOS

        Yunanistan'ın başkenti Atina'nın yaklaşık 12 kilometre uzağındaki Pire şehrinde 1925'te kurulan Olympiakos, Yunanistan futbol tarihinin de en başarılı takımıdır. 46 lig şampiyonluğu, 28 Yunanistan Kupası'yla birlikte toplamda 78 ulusal kupayı müzesine götüren Olympiakos, geçen sezon ligi 67 puanla zirvede tamamladı ve sadece bir yenilgi aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Marsilya'yı yendikten sonra üst üste beş mağlubiyetle Avrupa Ligi'ne kaldılar ve toplamda 5-4'lük üstünlükle PSV'yi eleyerek son 16'ya adlarını yazdırdılar.

        Son 16 turunda Arsenal'i deplasmanda 1-0 mağlup etseler de ilk maçtaki 3-1'lik yenilgi, Avrupa'da havlu atmalarına neden oldu. Bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayan Yunanistan ekibi, Ludogorets Razgrad'a penaltılarda elenince Avrupa Ligi'ne kaldı. 2018'den bu yana Pedro Martins'in çalıştırdığı Olympiakos'un kadrosunda daha önce Fenerbahçe formasını terleten Mathieu Valbuena ve Galatasaray'da top koşturmuş Henry Onyekuru bulunuyor. Olympiakos maçlarını 32 bin kişi kapasiteli Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynuyor.

        ROYAL ANTWERP

        Hollanda'nın Anvers şehrinde okuyan İngiliz öğrencilerin 1880'de kurduğu bir kulüp olan Royal Antwerp, kendisini Belçika'nın en eski kulübü olarak addediyor. Geçen sezon Belçika 1. Ligi'nin normal sezonunu aldığı 18 galibiyet ve 6 beraberlikle ikinci sırada tamamlayan Royal Antwerp, şampiyonluk grubunda ise sadece 4 puan alabildi ve üçüncü oldu. Avrupa Ligi'nde Tottenham, LASK Linz ve Ludogorets'le mücadele eden Royal Antwerp 6 maçta 12 puan toplayarak Tottenham'ın ardından ikinci sırada yer aldı.

        Tecrübeli ismi Lior Refaelov'u Anderlecht'e kaptıran Royal Antwerp bu sezon başında Michael Frey'i Fenerbahçe'den kiralamıştı. Michel-Ange Balikwisha'ya 5 milyon Euro ödeyen Belçika temsilcisi en dikkat çekici transferini ise Radja Nainggolan'ı renklerine bağlayarak yaptı. Aston Villa'dan Björn Engels ve Werder Bremen'den Johannes Eggestein'ı da kadrosuna katan Royal Antwerp'in teknik direktörü Brian Priske, taraftara verdiği 'Avrupa Ligi'nde gruplara kalma' sözü nedeniyle Omonia maçı sonrasında basın toplantısına yarı çıplak şekilde çıkmıştı.

        GALATASARAY'IN RAKİPLERİ

        LAZIO

        Son yıllarda eski günlerine nispeten dönen ve daha da yüksek başarıları hedefleyen Lazio, Simone Inzaghi'nin Inter'e gitmesinden sonra teknik direktörlüğe Maurizio Sarri'yi getirdi. Yaz aylarında Joaquin Correa'yı Inter'e gönderen Lazio, bonservis ödemeden Pedro ve Elseid Hysajj'ı renklerine bağladı; bonservis ödeyerek ise Bordeaux'dan Toma Basic'i, West Ham'dan eski oyuncuları Felipe Anderson'u, Cukaricki'den Dimitrije Kamenovic'i kadrosuna kattı. Fenerbahçe formasıyla lige damga vuran Vedat Muriç de İtalyan ekibinde top koşturuyor.

        Geçen sezon Nisan 2021'e kadar 8 mağlubiyet alan Inter son haftalardaki kayıplarla 68 puanda kaldı ve Serie A'yı altıncı sırada tamamladı. Avrupa'da ise Şampiyonlar Ligi'nden namağlup olarak turlayan Lazio, son 16 turunda Bayern Münih'e toplamda 6-2'lik skorla elendi. Bu sezona 3-1'lik Empoli galibiyetiyle başlayan İtalyan ekibi maçlarını 80 bin kişilik Roma Olimpiyat Stadı'nda oynuyor. Sarı-kırmızılılar, Avrupa'da Lazio'yu konuk ettiği iki maçı da kaybetmezken deplasmandaki iki karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı.

        MARSİLYA

        Fransa'da 1899'yılında Marsilya kentinde kurulan Marsilya, sezona ünlü Arjantinli çalıştırıcı Jorge Sampaoli yönetiminde girdi. Geçen sezon Ligue 1'i 16 galibiyet ve 12 beraberlikle 60 puanla beşinci sırada tamamlayan Marsilya bu sezon hareketli bir transfer dönemi geçirdi. 25 milyon Euro'ya Brezilyalı yıldız Gerson'u, 11 milyon'a Leonardo Balerdi'yi transfer eden Marsilya, Pol Lirola için Fiorentina'ya 6,5 milyon Euro, Luan Peres için Santos'a 4,5 milyon Euro ödedi. Roma'dan Pau Lopez'i renklerine bağlayan Fransız ekibi, Roma'dan da milli futbolcumuz Cengiz Ünder'i satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattı.

        Tarihinde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da bulunan Fransız ekibi, Ligue 1'de de 9 kez zafere uzandı. Marsilya 2017-18'de ise Avrupa Ligi'nde final oynadı ve Atletico Madrid'e 3-0 yenilerek ikinci oldu. Avrupa kupalarında Marsilya ile ilk kez eşleşen Galatasaray, Fransız takımlarına rakip olduğu son sekiz maçtaki tek galibiyetini 2008/09 UEFA Kupası son 32 turunda Bordeaux'yu 4-3 mağlup ederek aldı. Sarı-kırmızılılar Fransa ekiplerine dört kez yenilirken üç maç da berabere bitti.

        LOKOMOTIV MOSKOVA

        1922'de Moskova'da demiryolu işçileri tarafından kurulan Lokomotiv, 1936'da bugünkü adını aldı. SSCB döneminde Sovyet Ulaştırma Bakanlığı'na ait olan kulüp geçen sezon Rusya Premier Ligi'nde 30 maçta 17 galibiyet ve 5 beraberlik aldı; liderin 9 puan gerisinde üçüncü oldu. Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda Bayern Münih, Atletico Madrid ve RB Salzburg'la mücadele eden Lokomotiv grubunu 3 beraberlikle 3 puanla tamamladı ve sonuncu oldu. Teknik direktörlüğünü iki yıldır Sırp Marko Nikolic'in yaptığı Rusya temsilcisi bu yaz genç oyunculara yöneldi.

        Caen'in 20 yaşındaki orta sahası Alexis Beka Beka için 6 milyon Euro ödeyen Lokomotiv, CSKA'nın 22 yaşındaki orta sahası Nair Tiknizyan'ı ve Leverkusen'in 25 yaşındaki Hırvat stoperi Tin Jedvaj'ı renklerine bağladı. Bu sezona erken başlayan Lokomotiv ligde oynadığı altı maçın hiçbirini kaybetmedi. CSKA'yı ve Krasnodar'ı mağlup eden Lokomotiv, Zenit ile 1-1 berabere kaldı. Lokomotiv toplamda 12 puan topladı ve an itibarıyla dördüncü sırada yer alıyor.

        Rusya takımlarına rakip olduğu altı Avrupa kupası maçının ikisini kazanan Galatasaray (1B 3M), iki galibiyetini de Lokomotiv Moskova karşısında aldı. Sarı-kırmızılılar 2002-03 ve 2018-19'da rakibini mağlup etmeyi başarmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ