Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Konyaspor maçını yorumladı: 4 değil, 14 kere de yenilirsin! - Haberler - Fenerbahçe Haberleri
        1

        TRABZONSPOR MAÇI DOĞRU DEĞİLDİ

        Skorlara göre asla yorum yapmadım. Kazanırken de çıkaracağınız dersler olmalı. Messela Beşiktaş, Trabzonspor'u yendi, Beşiktaş şampiyonluk adayı gösterildi, Trabzonspor demoralize oldu. Sonrasında Fenerbahçe, Trabzonspor maçının ikinci yarısında çok hücumcuyla oynadı ve kazandı. O gün de söyledim, doğru değildi. Yarın öbür gün iyi kapanan ve pasla çıkan bir takıma karşı zorlanabileceğinizi söylemiştim. Konyaspor güçlü savunma yapan bir takım. Fenerbahçe'nin ilk yarıda sayılmayan gol dışında pozisyonu var mı? İkinci yarıda Konyaspor'un 4 net gol pozisyonu var. Gol pozisyonu dışında 3 pozisyonu daha var.

        2

        Futbol bir oyundur ama sistem, ve kompakt futbol çok değerlidir. Bu kompakt futbolun mimarı Ömer Üründül'dür. Bu espri konusu oldu ve dalga geçmeye kalktılar. Bloklar arası denge çok önemlidir. Orta saha bütünlüğü önemlidir.

        3

        EROL HOCA RİSK ALIYOR AMA...

        Erol Hoca'da şunu görüyorum, çok risk alabilen bir teknik adam. Çok risk alan teknik adama 'Hayır' demem ama bir de gerçekler vardır.

        4

        KONYASPOR'UN İSTEDİKLERİ OLDU

        Pandemiden sonra benim için hiçbir maç sürpriz değil. Fenerbahçe'nin orta saha direnci düştü, Konyaspor daha iyi oynamaya başladı. Fenerbahçe rakibe oyunu verdi, maçı verdi. Fenerbahçe, Konyaspor'un istediği her şeyi yaptı.

        5

        Trabzonspor maçındaki ikinci yarı doğru değildi, o kadar hücumcu geri dönmez. Konyaspor maçında Pelkas'ı çıkardı, Perotti'yi aldı. İsmail Kartal 'Fırsat geldi, yeter ki baskıyı kıralım' demiştir. Çünkü orta saha onlara kaldı. Sonra da Ferdi girdi ve orta saha direncini Konyaspor elde etti. Kazanırken ders almazsanız sıkıntı olabilir. 3-5 hafta sonra Trabzonspor'a haydi öyle oyna bakalım!

        6

        İPTAL EDİLEN GOL

        Top Valencia'nın pazusuna geldi. VAR'da topun avuç içine çarptığını gördülerse el. Başka açı varsa bilemem. Sadece pazusuna geldiyse top, el yok. Geçen sene pazu yasaktı, bu sene serbest. Saçma sapan kural! Ben pazuya çarptı gördüm, saçma sapan kurala göre gol.

        7

        Ele dokunduğu pozisyon varsa bilemem ama maçın kaderine etki etti. Koray Gençerler neyi gördü de çağırdı bilmiyorum, onlarda farklı görüntü varsa bir şey diyemem. Oyun o kadar kötü ki hakemin de çok konuşalacak durumu yok.

        8

        Konyaspor ilk yarıda kaleye gelemedi. Ne zaman ki 4-4-2'ye yani 4-2-4'e döndü, Konyaspor gelmeye başladı. Perotti fizik olarak hazır değil. Bu oyunu illa oynayacaksanız, Caner ile Novak aynı anda kullanılabilir. Futbolun doğrusu ikinci yarıdaki sistem değildir. Bayern Münih zıpkın gibi bir takım, birlikte defans yapıyorlar. Asla orta sahasını kolay geçemezsiniz.

        9

        İsmail Kartal, Aykut Kocaman'la yıllarca birlikte çalıştı. Hesap, kitap yapar. Aykut Kocaman'a benzer özellikleri var. 60'a kadar gol yemeden gelmeleri halinde kazanacaklarını düşünmüştür. İsmail Kartal'a yavaş oynatıyor diyebilirler ama al hızlı oynadın, ne oldu?

        10

        4 DEĞİL, 14 KERE YENİLİRSİN

        Namağlup şampiyon olmak kolay değil. 4-5 mağlubiyetle şampiyon olabilirsiniz. Erol Hocam sen böyle oynarsan 4 değil, 14 kere de yenilirsin. Ancak kazandığınız maçlardan da ders almalısınız.

        11

        İlk golü Caner Erkin yüzünden yediler. Caner Erkin savunma yapmayı bilmiyor. Şenol Güneş de Caner'i hücum özelliğinden alıyor. Gökhan Gönül'ün de hücumu daha iyidir.

        12

        Fenerbahçe'nin övgüler yarattığımız kadro derinliği sıkıntı yaratabilir. Dünyanın en büyük yalanı 'Oynamayan oyuncu da hocasını seviyorsa, o hoca süperdir.' Öyle bir oyuncu olmasın, o oyuncu saygı duymalı ama yedek oyuncu hocasına sevgi duymaz, isyan eder.

        13

        MERT HAKAN, G.SARAY'A GİDERDİ

        Mert Hakan Yandaş, bugün bu durumu görmüş olsa, Galatasaray'a gidebilirdi. Nereden bilsin, Fenerbahçe isteyince gitmiş. Mert Hakan bu akşam kadro açıklandığında yıkılmıştır. Bu takımı da yönetmek yürek ister. Mert Hakan'ı da diri tutmak için 11'de oynatırdım.

        14

        Gökhan'la Caner'in yaptıkları orta kadar asistleri yok. Oranlara bakarsanız, ortalara göre asistleri düşüktür. Bazen Caner çok acele eder, ertken topu içeri keser. Bu ortaları kullanmak için Vedat Muriqi lazım.

        15

        EMRE BELÖZOĞLU DEVREYE GİRMELİ

        Geçen sene bu kadar orta yoktu. Fenerbahçe ligde şampiyonluğun favorisi gösteriliyor, benim için de öyle ama sadece 1 maçı farkı kazandılar. Maçtan evvel 'Fenerbahçe şampiyon olacak' derken, sanki 5-1, 6-1 kazanıyor gibi söyleniyordu.

        16

        Geriden gelip kazanmak da önemlidir. Ancak şu da var, bu geniş kadroda küskünlük olmaması mümkün değil. Bunu yöeteceksiniz. Burada Emre Belözoğlu da devreye girmeli.

        17

        NOVAK MUTLU MU OLACAK?

        Mert Hakan, Thiam, Novak... Trabzonspor taraftarı Novak gitti diye üzüldü. Novak daha hiç oynamadı. Bence oynamalıydı. Nazım oynamadı. İlla sol bek Caner mi oynayacak? Caner ve Gökhan sakatlanınca mı illa Nazım ile Novak oynayacak? Solda sıkıntı var, Caner'i ileri alacaksın, Novak'ı bek yapacaksın. 8 maçta oynatmadığın Novak'ı Sivas Belediyespor maçında oynatacaksın. Novak çok mu mutlu olacak?

        18

        Erol Hoca'nın en büyük sınavı, bu kadroyu yönetmektir. Fenerbahçe'nin Konyspor maçındaki sıkıntısı bu oldu. Novak, Mert Hakan, Cisse ile başla, ne kaybedersin? Böyle yaparsanız, Cisse'yi de kaybedersiniz. Ömer Şişmanoğlu gibi süper yedek mi olacak? 'Ben Cisse'yim diyecek' ve isyan edecek.

        19

        Mert Hakan kavgası çıktı, Novak gidiyor mu, kalıyor mu dedik, ikisi de oynayamıyor. Nazım sadece Gökhan sakat olunca oynadı. Belki Novak'tan Caner ile birlikte daha fazla faydalanabilirsiniz. Konuşarak diğer oyuncuları da hazırlamalısınız. Eğer küskünlük olursa, bunu toparlamak kolay olmuyor. Kazanırken çıkaramadınız, bari kaybederken ders çıkarın.

        20

        Teknik direktör her zaman kumar oynamaz, sezonda 2-3 kere kumar oynar. Ancak sezon başında 2 kere kumar oynarsa, sıkıntı yaşar.

        21

        EROL HOCA GÖREMEMİŞ!

        Futbolcu basit hata yapar, hoca diyor ki 'Benden değil.' Sergen Yalçın da aynılarını söyledi. Oyuncu kırılır, bırak içinde kalsın. Teknik direktör bu oyunu %100 etkiler. Başarı ve başarısızlık ona aittir. Hatayı oyuncu yapacak. Erol Hoca orta saha bütünlüğü olmadan oyun oynanmayacağını görememiş maalesef.