Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Rihanna'nın markasının değeri 1 milyar dolara ulaştı - Magazin haberleri
        1

        Son dönemde moda alanında yaptığı yatırımlarla öne çıkan ünlü yıldız Rihanna'nın, iç çamaşırı markasının değeri 1 milyar dolarlık değere ulaştı.

        32 yaşındaki şarkıcı, dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle Fenty'i kapatma kararı almış olsa da, iç çamaşırı markası Savage X Fenty ile başarıyı yakaladı.

        2

        185 MİLYON DOLARLIK YATIRIM ALDI

        Kaynak yaratma çabası, yatırımları arasında LVMH'nin de bulunduğu Amerikan-Fransız şirketi L Catterton tarafından yönetildi. Marka yatırımcıları arasında Marcy Venture Partners, Avenir Growth Capital, TriplePoint Venture ve Sunley House Capital şirketleri yer alıyor. California merkezli iç giyim markası, toplam 185 milyon dolar yatırım topladı.

        3

        Yeni nakit girişinden önce Forbes, Barbadoslu şarkıcının şirketteki payının 80 milyon dolar veya şirketin yüzde 43'ü olduğunu tahmin ediyordu.

        Yeni yatırım haberi, Rihanna’nın Fenty moda markasının iki yıldan daha az bir süre içinde kapanacağını duyurmasının ardından ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden 1 Ocak itibariyle paylaşımlarını durduran Fenty, birkaç hafta içinde de online alışveriş platformunu ve ana dağıtım kanallarını kapatacak.

        4

        DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEK

        LVMH'in yaptığı kısa açıklamada, bu kararın Rihanna ile ortak alındığı ve daha iyi şartlar için beklemeye geçildiği belirtildi.

        Bu duraklama süresinde LVMH'nin, odağını daha çok Fenty Beauty ve Fenty Skin üzerinde yoğunlaştırmayı planladığı, iç çamaşırı markası Savage x Fenty ile iş birliğine destek olmaya devam edeceği açıklandı.

        5

        ONLİNE SATIŞLARI ARTIRDI

        Koronavirüs pandemisi, özellikle satışları mağazalara bağlı olan birçok markayı sarsarken, Savage X Fenty markası Kehlani, Megan thee Stallion gibi yüksek profilli influencer'lara yapılan büyük bir pazarlama harcaması sayesinde online satışları artırdı.

        Moda endüstrisi dergisi WWD'ye göre Savage X Fenty, VIP üyelerini yüzde 200 artırırken, yüzde 150'den fazla büyüdü.

        6

        Marka şüphesiz yeni yatırımcılar sayesinde elde ettiği parayı yeni kategoriler açmak ve yeni coğrafyalara açılmak için kullanacak.

        Savage X Fenty, iç çamaşırı şirketi olarak her yıl ABD satışlarında 13,1 milyar dolar kazanan giyim ve aksesuar segmentinin bir parçası olma özelliği taşıyor.

        7

        Rihanna

        8

        Rihanna

        9

        Rihanna

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ