Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MAVİYE VEDA... Son dakika: Korona risk haritası: Tek mavi il kalmadı

        Sağlık Bakanlığı, 20-26 Mart tarihlerini kapsayan her 100 binde görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bu verilere göre Haberturk.com olarak hazırladığımız risk haritasında en düşük riski ifade eden mavi rengi hiçbir ilin taşımadığı ortaya çıktı.

        Harita

        Sağlık Bakanlığı'nın önceki gün yayınladığı risk haritasında Şırnak mavi renkte görülüyordu. Düşük riski ifade eden vaka sayısı her 100 binde 10 ve altı olarak belirlenmişti. Risk haritasını aşılama oranı, yoğun bakımdaki hasta oranı gibi kriterlerden bağımsız olarak hesapladığımızda 100 binde 13,57 vaka ile Şırnak'ın mavi renkten orta riski ifade eden sarı renge geçtiği görülüyor.

        Sağlık Bakanlığı'nın bu verilerine göre son yayınlanan risk haritasındaki diğer renkler de farklılık gösteriyor.

         Bir İstanbul kâbusu
        Bir İstanbul kâbusu Haberi Görüntüle

        Önceki gün yayınlanan risk haritasında en yüksek riski ifade eden kırmızı renkte 58 il bulunuyordu. Yüksek riski ifade eden turuncu ile orta riski ifade eden sarı renge 11'er ilin büründüğü görülmüştü. En düşük riski ifade eden mavi renkte de 1 il bulunuyordu.

        Ancak Sağlık Bakanlığı'nın dün akşam yayınladığı haftalık verileri diğer kriterlerden bağımsız olarak değerlendirdiğimizde kırmızı renkte yine 58 il yer alırken turuncu renkte 16 il, sarı renkte de 7 il görülüyor. Mavi rengi taşıyan hiçbir il bulunmuyor.

         Türkiye'nin vaka haritası güncellendi
        Türkiye'nin vaka haritası güncellendi Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ