Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Yüzünüze uygun bir burun nasıl olmalı?, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, burun, burun ameliyatıi burun estetiği, estetik ameliyat, yüze uyan bir burun

        Burnun, yüzümüzün ortasında bulunması nedeniyle yüz bölgesinin estetiğini belirleyen en önemli unsur olduğunu vurgulayan Op. Dr. Ayşegül Sivri, "Burun estiği ameliyatı ise ülkemizde ve dünyada en sık yapılan estetik ameliyattır. Ülkemizde coğrafi konum ve genetik dolayısı ile yüz ile uyumlu olmayan kemerli, ucu düşük, eğri ve büyük burunlara çok sık rastlamaktayız. Yüzün tam ortasında bulunan burnun bu özellikleri kişiyi sosyal ortamlarda psikolojisini kötü yönde etkilemektedir." dedi.

        "Aynaya baktığınız zaman burnunuzu beğenmiyorsanız burun estetiği ameliyatı için adaysınız" diyen Sivri, bu aşamaya gelen bir kişinin düşündüğü ilk noktanın 'Nasıl bir burnum olmalı ya da bana nasıl bir burun yakışır?' şeklinde olduğunu belirtti.

        Sizin için ideal burun nasıl olmalı?

        "Estetik cerrahide başarılı burun estetiğinin olmazsa olmazı doğal görünen burundur. Şayet bir burun, ameliyat sonrası doğal görünüyorsa ve ameliyat olduğu belli değilse bu operasyon başarılı olmuştur" diye belirten Sivri, bunun yanı sıra burunun kendi içinde ve yüz ile de uyumlu olması gerektiğini de söyledi.

        "Burun estetiğinde en önemli noktalardan birinin, her burnun kişiye özel olmasıdır" diyen Sivri, "Burun işlevi olan bir organdır ve bu işlevlerden en önemlisi nefes almadır. Ameliyat sonrasında burnun tüm işlevleri korunmalıdır. Başkasında güzel duran yakışan bir burun sizin yüzünüzle uyumlu olmayabilir. Bu sebeple kişiye özel tasarım ve tabii ki sonrasında kişiye özel operasyon yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

        Sivri, iyi yapılmış güzel bir burunun nasıl olması gerektiğini şöyle sıraladı: "iyi yapılmış bir burun, üzün diğer güzel organlarını ortaya çıkarır. Bayanlarda burun ameliyatından sonra özelikle kaşlar, gözler, yanaklar ve dudak daha ön plana çıkmakta, erkeklerde ise bakışlar ifade kazanmaktadır."

        Burun estetiği ameliyatının aşamalarını ise şu şekilde anlattı: "Ameliyat öncesinde fotoğraf çekerek, photoshop programlarını kullanarak hastamızın ameliyat sonrasında yüzü ile uyumlu olan, istediği burun şeklini anlamaya çalışıyoruz ve ameliyat planımızı buna göre şekillendiriyoruz.

        Örneğin bazı bayan hastalarımız burun sırtındaki kavisin çok az olmasını isterken bazı hastalarımız biraz daha kavisli ve biraz daha kalkık, havalı bir burun istemekte ya da bazı hastalarımız burun ucunun biraz daha sivri olmasını isterken bazıları daha yuvarlak isteyebilmekte. İşte kişiye özel tasarımla bunlar önem taşımakta, herkesin yüzüne yakışan, karakteriyle, cinsiyetiyle, istekleriyle uyumlu bir burun yapmak bizim için en önemli noktadır.

        Ameliyat öncesinde burun tasarımı yaparken kişinin isteklerinin yanında yüzdeki oranlar, çenenin pozisyonu, şakaklar, burun kökünün yüksekliği, burun cildinin kalınlığı, cinsiyet, kişinin beklentileri, karakteri, psikolojisi gibi birçok faktörü göz önünde bulunduruyoruz. Erkeklerde burun sırtının düz, burnun dudakla yaptığı açının yaklaşık 90 derece olması doğal bir görünüm sağlarken, bayanlarda burun sırtının hafif kavisli burun ucunun hafif kalkık olması arzulanır. Bunun yanında erkeklerde sivri ve keskin hatlar daha doğal bir görünüm sağlarken bayanlarda yuvarlak ve yumuşak geçişler daha doğaldır ve daha güzel görünür."

        Op. Dr. Ayşegül Sivri'ye göre, başarısız burun ameliyatının en önemli nedenlerinden biri doktorun ameliyat öncesinde hastanın beklentilerini ve isteklerini tam olarak anlayamaması ya da hastanın bunları doktora net olarak ifadememesi. Ameliyat öncesinde bu deyaların ayrıntılı olarak görüşülmesi ve buna göre detaylı bir ameliyat planının yapılması gerektiğini belirten Sivri, burun estetiği ameliyatının standart bir iş olmadığını, her burun kişiye özel tasarlanması gerektiğinin altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ