Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları ABD'nin Indiana Eyaleti'nin Scott ilçesind HIV salgını olduğu açıklandı

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        ABD’nin Indiana Eyaleti, artan AIDS vakaları sebebiyle alarm durumuna geçti. Indiana Valisi Mike Pence, bölgede artan salgını teyid etti.

        Sağlık görevlileri, Güney Indiana’da 72 vakanın teyit edildiğini, 7 kişinin ise başlangıç aşamasındaki HIV pozitif enfeksiyonuna sahip olduğunu kaydetti. Hastalığa sahip olanların tümü, Scott ilçesinde yaşayan ya da burayla bağlantısı olan kişilerden oluşuyor.

        Scott ilçesinde her yıl 5 HIV vakasının görüldüğünü kaydeden Vali Pence'in, salgınının damardan ilaç ya da uyuşturucu kullanımına bağlı olduğunu söylediği ve ilan etmeye hazırlandığı acil halk sağlığı programının bir parçası olarak iğne değişim programı üzerinde düşündüğü belirtildi.

        Cumhuriyetçi Parti'den olan Pence; iğne değişimine karşı olmasına rağmen bölgedeki salgını durdurabilmenin en iyi yolunu bulabilmek adına sağlık yetkililerini dinleyeceğini söyledi. İğne değişim programı, HIV ve hepatit gibi hastalıkların yayılmasını engellemek için insanların kullanılmış hipodermik iğnelerini temiz iğnelerle değiştirmesine imkan sağlayan bir sistem. Bu tür programların Indiana’da yasal olmadığı, ancak mecliste belirli koşullar altında uygulanmasını sağlayacak bir kanun üzerinde tartışıldığı belirtiliyor.

        Haberde ekonomik buhranda olduğu belirtilen bu bölgede, vaka sayısının artacağı düşünülürken yetkililer, virüs taşıdığı teyit edilen kişilerle bağlantısı olan 100 kişiyle iletişime geçmeye çalışıyor. İlçede, hızla yayıldığı düşünülen salgın hakkındaki farkındalığı artırmak için sosyal medya ve bilboard kampanyaları düzenleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ