Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Saçları doğuştan çıkmıyor!

        Akyazı ilçesine bağlı Dokurcun beldesinde yaşayan Fatma Bahadır (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunu 4 yaşındaki Tülin'in saçlarının doğuştan çıkmadığını belirterek, 3 yaşındaki kız kardeşinin ise sağlık sorunu olmadığını söyledi.

        Torununun 2 yıldır Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördüğünü ifade eden Bahadır, ''Büyüdükçe saçlarının çıkmadığını fark ettik. Doktorlar doğuştan saçlarının olmadığını, onun dışında bir hastalığı olmadığını söyledi, beyin filmini çekti. Saçların deriden çıkmadan kırıldığı belirlendi. Çıkan saçlar da kırıldığı için derinin içinde yan duruyormuş'' diye konuştu.

        Tülin'in birkaç yıl sonra okula başlayacağını belirten Bahadır, asıl sorunu arkadaşlar arasında dışlanmasıyla yaşayacağını kaydetti.

        Herkesin Tülin'in durumuna çok üzüldüğünü, torununun tedavisinin devam ettiğini ancak doktorların saçlarının çıkmasının mümkün olmadığını söylediğini belirten Bahadır, şöyle konuştu:

        ''Bazı ilaçlar ve vitamin hapları verdi. Onları kullanıyor. Ayrıca iğne verdi, onları daha alamadık. Bu tedavilerle az da olsa saçının çıkabileceğini umuyoruz. Bu durum bizi çok üzüyor. Şu an yaşı ufak. Onun yanında kız kardeşinin saçını taramaya çekiniyoruz. Bu durumdan çok etkileniyor. 'Babaanne, kardeşim gibi benim saçıma ne zaman toka takacaksınız. Benim neden saçlarım yok? Kız kardeşime toka alıyorsunuz bana neden toka almıyorsunuz' diyor. Bu sözler karşısında içimiz yanıyor. Ama bir şey yapamıyoruz. Nasıl cevap vereceğimizi bilemiyoruz. Büyüdükçe bunun eksikliğini daha fazla hissedecek. Mutlaka okula başladığında saçları çıkmadığı için sorun yaşayacak. Ömür boyu bunun ezikliğini duyacak. Bir genç kızın saçlarının olmaması çok kötü.''

        Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Bayramgürler, bu tür hastalıkların genetik yapının bozulmasıyla ortaya çıktığını belirterek, ''Aileden daha önce kimse böyle bir hastalıkla karşılaşmamış olabilir ama çevresel faktörlerden dolayı genetik yapı bozuluyor ve çocuklar bu tür doğuştan, kalıcı hastalıklarla karşı karşıya kalabiliyor'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ