Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Rusya'da Werdnig-Hoffman, 2016 yılında yapılacak ve bazıları tarafından 'fantastik' olarak görülen kafa nakli için donör olmak istediğini söyledi

        HT GAZETE

        Rusya'da Werdnig-Hoffman sendromuyla dünyaya gelen ve vücudunu hareket ettiremeyen 30 yaşındaki Valery Spiridonov, İtalyan doktor Sergio Canavero'ya güvendiğini ve ilk kafa nakli için donör olmak istediğini söyledi. 2016 yılında yapılacak ve bazıları tarafından 'fantastik' olarak görülen ameliyata ilk insan deneği olmaya talip olan Spiridonov, "Bu fikrimden asla vazgeçmem" diye konuştu. Kafasının başka bir bedene yerleştirilmesinin onu mutlu edeceğini belirten Rus Spiridonov, "Kendimi bildim bileli hareket edemeyen bu vücuttayım. En azından ölmeden önce bir başka bedende yer alabileceğim" dedi.

        'SON ŞANSIM'

        Dünyada ilk kez bir insanda denenmesi planlanan bu nakil sırasında, Spiridonov'un kafası, beyin ölümü gerçekleşmiş, ancak diğer tüm fonksiyonları çalışan bir başka kişinin bedenine yerleştirilelecek ve tüm damar bağlantıları sağlanacak. Rusya'nın başkenti Moskova'nın doğusunda Vladimir'de yaşayan Spiridonov, doktor Canavero ile Skype'dan görüştüğünü belirterek, "Tabii ki korkuyorum ama bu başka bir bedende yaşamak için son şansım ve bunu değerlendirmek istiyorum" dedi. 36 saat sürmesi beklenilen naklin 7.5 milyon sterline mal olacağı söyleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ