Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları ABD'de yapılan araştırmalarda bebeklerin salıncak, araba koltuğu gibi hareket halinde olan yerlerde uyumalarının riskli olduğunu söylüyor

        Uyku, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimi çok önemli. Ancak bazı noktalarda, bebeğin gelişiminde büyük role sahip olan bu durum bebek için riskli bir hale gelebiliyor.

        Uzmanlar, bebekleri araba koltuklarında ya da salıncakta uyutmamaları için uyarıyor. ABD'de yapılan bir araştırmanın sonuçları, bebeklerin salıncak, araba koltuğu ve bunlar gibi pek çok hareket halinde olan yerlerde uyumalarının riskli olduğunu söylüyor.

        Penn State Milton S. Hershey Sağlık Merkezi'ndeki araştırmacılar, 47 bebeğin hareket halindeki cihazlarda otururken veya taşınırken öldüğünün kayıtlara geçtiğini açıkladı.

        Daily Mail'de yer alan habere göre, yapılan detaylı incelemede 2004 - 2008 yılların arasında bu şekilde ölen 2 yaşından küçük tüm bebek ölüm raporları ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu'na (US Consumer Product Safety Commission) gönderildi. Komisyon tarafından, geniş çaplı bir araştırma yapıldı ve mağdur ailelerle görüşmeler gerçekleştirildi. Ölen bebeklerden yalnızca biri dışındakilerin, boğulma sonucu hayatını kaybettiği doğrulandı.

        Bulguların üzerine Amerikan Pediatri Akademisi'nden Dr. Batra dikkat edilmesi gereken noktaları sırlayarak ebeveynleri uyardı. İşte o 7 kural:

        1- Çocuklarınızı denetimsiz bırakmayın.

        2- Çocuklarınızı araba koltuğunda bağlamadan ya da yarı bağlı şekilde bırakmayın.

        3- Araba koltuklarını asla yumuşak veya dengesiz yerlere sabitlemeyin.

        4- Bebekler puset veya salıncaktayken kendi hava alma yollarını tehlikeye atabilcek pozisyonlara girebilirler; bu gibi aletlerin askılarını bebeğinize zarar vermeyecek şekilde ayarlamanız tehlikeyi engelleyebilir.

        5.- Bebekler yattıkları yumuşak yüzeye gömülebilir veya oturdukları koltukta öne eğilerek kendilerini kurtaramayacakları pozisyonlara gelebilirler. O nedenle, bu tarz eşyaların kullanımı üreticinin talimatlarına uygun olarak yapılmalıdır.

        6- Askıların tasarımı bebeğinizin nefes almasına zarar veriyor olabilir. Bebeğinizin yüzü her zaman görünür olacak şekilde kullanın.

        7- Bir bebek kapasiteli bir salıncak veya koltuğa, birden fazla bebek koymayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ