Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ojeler sağlığınızı tehdit ediyor olabilir
        1

        Çoğu kadın, ojesiz dışarı çıkmaz. Hatta daha güzel görünmek için güzellik salonunun yolunu tutanlar da var.

        2

        Ancak bilim insanları tırnak bakım ürünlerinin içerdiği zehirli kimyasalların sağlığa ciddi etkileri olabileceğiyle ilgili uyarıda bulunuyor.

        3

        Uzmanlar, tırnak bakım ürünlerinin farklı oranlarda, birçok zehirli ve tehlikeli malzeme içerdiğini söylüyor.

        4

        Stanford Üniversitesi ve Kaliforniya Kanser Önleme Enstitüsü’nden Dr. Thu Quach, bu kimyasallara maruz kalmanın kanserden, doğurganlıkla ilgili problemlere kadar birçok sağlık sorununa neden olabileceğini söyledi.

        5

        Ojeler, kansere neden olan birçok kimyasal bileşiği içeriğinde barıdırıyor. Formaldehit de bunlardan biri.

        6

        Uzmanlara göre yalnızca oje kullanıcıları değil, güzellik salonu çalışanları da ürünlerdeki kimyasallarla direk temas edip bunları solumak zorunda kaldıkları için yüksek risk altında.

        7

        Araştırmacılar tarafından sağlığa olan ciddi etkileri nedeniyle zehirli üçlü olarak adlan toluen, formaldehit ve dibütil oftalat salon çalışanları için önemli kimyasallardan.

        8

        Toluen maddesi, merkezi sinir sistemini etkiliyor ve üremeye zarar veriyor.

        9

        Formaldehit, bilinen bir kanserojen madde olup, tırnağı sertleştirmek ve tırnak bakım ürünlerini dezenfekte etmek için kullanılıyor.

        10

        Esneklik sağlamak için ojeye eklenen 'dibütil oftalat'a maruz kalmak ise üreme problemlerine yol açabiliyor. Bu üçlüye ek olarak, tırnak bakım ürünlerinde de birçok zararlı kimyasal bulunuyor.

        11

        Zararlı kimyasallar içeren tırnak bakım ürünlerine maruz kalmanın, cilt tahrişleri, göz hasarlarına ve alerjik reaksiyonlar gibi bir dizi sağlık problemine neden olduğu belirtiliyor.

        12

        Ayrıca düşünme ve hafıza problemleri, nörolojk bulgular, bulantı, solunum problemleri, kanser ve kontrol edilemen kas kasılmalarından bozulan üreme ve gelişme süreçleri de yaşanabiliyor.