Yazın karşılaşılan 8 hastalık!
Tatilinizi cehenneme çevirebilirler

LYME HASTALIĞI: Havalar ısınmaya başladıkça, yeşil alanlarda daha fazla keyif yapmak isteyebilirsiniz. Ancak böcekler, özellikle de keneler, bu keyfinizi yarıda kesmenize neden olabilir.

Lyme hastalığı ya da kene ısırması kısa ve uzun vadeli etkilere neden olabilir. Bazı insanlar tedavi olmak yerine keneyi kendisi çıkarmaya çalışır ancak antibiyotik tevdisi olmazsa eklem ağrısı, halsizlik, yorgunluk kalp problemleri ve nörolojik problemler görülebilir.

Böceklerin yoğun olduğu alanlardan uzak durularak, böcek kovucu kullanarak, uzun kollu giyerek, pantolonu çorabın içine sokarak ve kapalı ayakkabı giyerek önlem alınabilir.

GÜNEŞ ÇARPMASI: Aşırı terlediğiniz zaman vücut tuz kaybına uğrar ve susuz kalabilir. Vücut sıcaklığı da güneş çarpmasına yol açacak kadar yükselebilir. Buna bağlı olarak bulantı, baş ağrısı, bayılma ve baş dönmesi oluşabilir.

Böyle bir durumda serin bir yere geçmek ve bol sıvı tüketmek 30 dakika içinde düzelmenizi sağlayabilir. Vücut sıcaklığı 40 dereceye yükseldiğinde sersemlik, kusma, hızlı solunum ve bilinç kaybı görülebilir. Güneş yanığı acil medikal bir durumdur ve tıbbı yardım istemeniz gerekir.

DERİ DÖKÜNTÜLERİ: İsilik nedeniyle tıkanan ter bezlerinden, alerjik cilt reaksiyona kadar farklı deri döküntüleri yazın görülebilir. Cildi serin tutmak ve ölü hücreleri en aza indirgemek için yapılan vücut peeling isilik döküntüsünden koruyabilir.

Boğaz ağrısı, göz ve nefes almada problemler yaşanabilir. Bu durum yaşanırsa tıbbi yardım almanız önerilir.